PRODUKSJON

Maritime næringer i fare

Teknologijuvelen Det Norsk Veritas, DNV, vurderer også å flagge ut sammen med rederiene. Lederen for DNVs klassevirksomhet Tor Svendsen er meget bekymret for utviklingen.

- Norsk skipsfartsnæring er inne i en meget alvorlig svekkelse. Jeg oppfordrer regjeringen og Stortinget til å satse på skipsfart i Norge. Uten et klart og positivt signal ved behandlingen av Skipsfartsmeldingen, vil vi miste verdifull kompetanse i hele landet, og bli en annenrangs sjøfartsnasjon, sier han.

Utfallet av politikernes behandling av Skipsfartsmeldingen vil bety mye for veivalgene DNV må ta i sin fremtidige satsing og vekst som klasseselskap.

- Hvis norske politikere ikke forstår hvor viktig det er å fjerne ulempene norske rederier sliter med i forhold til sine konkurrenter i EU, vil også DNV måtte satse i de deler av verden der de norske rederiorganisasjonene velger å etablere seg. Vi ber ikke om fordeler for oss selv - vi ber bare om like konkurransevilkår for rederiene, sier Tor Svensen.

En ytterligere utflagging av norske rederier og driftsorganisasjoner svekker hele den maritime næringen i Norge.

- Det Norske Veritas må være nær beslutningstakerne innenfor skipsfarten - og det betyr rederienes hovedkontorer. En flytting av norske rederier vil føre til at også vi på lang sikt må vurdere å flytte mer av vår bemanning - og dermed vår kompetanse - ut av Norge, sier Tor Svensen.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.