NYHETER

Marit Arnstad tar over ledelsen av Samferdselsdepartementet

Marit Arnstad erstatter Magnhild Meltveit Kleppas plass i regjeringen som Senterpartiets samferdelsminister. En handlekraftig statsråd tar over.

Ny samferdselsminister: Marit Arnstad   Foto: Ned Alley / Scanpix
Ny samferdselsminister: Marit Arnstad Foto: Ned Alley / Scanpix Bilde: Alley, Ned
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. juni 2012 - 09:57

-Marit Arnstad er en dyktig, kunnskapsrik og resultatorientert person som vil være en god person i departementet og Regjeringen, og jeg gleder meg til å jobbe sammen med henne, sa statsminister Jens Stoltenberg da han presenterte henne sammen med den nye landbruksministeren på slottsplassen mandag morgen.

 

Viktige saker

Den nye samferdselministeren tar over et departement der mange store og viktige saker ligger foran henne. Marit Arnstads første og største oppgave blir å sy sammen en Nasjonal Transportplan som ivaretar de store utfordringene som ligger innen utbygging og drift av særlig norske veger og jernbanen.

Hennes resultatorienterte natur vil nok komme til sin rett, og en sterk statsråd har nå tatt over for å kjempe den vanskelige kampen internt i regjeringen for å sikre samferdselssektoren mer midler i årene som kommer.

 

Magnhild Meltveit Kleppas siste offisielle oppdrag som samferdselsminister var å åpne Trollstigplatået i Møre og Romsdal på lørdag. Foto: Kjell Herskedal
Magnhild Meltveit Kleppas siste offisielle oppdrag som samferdselsminister var å åpne Trollstigplatået i Møre og Romsdal på lørdag. Foto: Kjell Herskedal
 

Tildligere olje og energiminister

Arnstad har tidligere vært olje- og energiminister,  i Kjell Magne Bondeviks første regjering. Hun har også to perioder som stortingsrepresentant bak seg. Hun var stortingsrepresentant for Senterpartiet 1993-97 og 2001-2005.  Som parlamentarisk leder fra 2003-2005.

Arnstad er utdannet can.jur fra Universitetet i Oslo. De siste årene har hun bekledd en rekke viktige styreverv, blant annet som styreleder i Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), nestleder i Statoilhydro AS, styremedlem i Polaris Media ASA, Aker Seafoods ASA, NTE Nett AS og i Opplysningsvesenets Fond. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.