BYGG

Margarinfabrikk som barnehage

Joachim Seehusen
24. juni 2010 - 12:52
Vis mer

Etter omfattende ombygging og rehabilitering har Margarinfabrikken barnehage åpnet på Bjølsen i Oslo.

Tok fire år

Fra 1927 og frem til midten av 90-tallet ble det produsert margarin her. Så fikk Omsorgsbygg ideen til å lage barnehage av de gamle fabrikklokalene.

Nå står den klar, etter fire års arbeid, som startet med en grundig rengjøring av gulv, vegger og tak innsauset med soyaoljer og annet fett. Men det var også motforestillinger mot nytenkningen.

– Ja, det var nesten en liten kamp, sier Per Morten Johansen, administrerende direktør i Omsorgsbygg i Oslo kommune. Bare å få gjennom reguleringsplanene tok to år.

Mye bevart

Arkitekt Per Arne Bjørnstad har valgt å bevare så mye av de innvendig strukturene som mulig. Dermed er det blitt matsal i den gamle elektrosentralen.

Den gamle fabrikken huser til sammen 12 avdelinger som får sine baser der barna skal være "hjemme", så er det en rekke fellesrom som alle avdelingene kan benytte, det er blant annet klatrerom, vannrom og teaterrom.

Den nye megabarnehagen får 52 ansatte totalt. Byråd Torger Ødegaard har stor tro på konseptet, og lover at Oslo skal få flere storbarnehager i årene som kommer. JS

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.