DATATELE

Mannen som skal redde Siemens

Trond Heggelund
21. mai 2007 - 10:59

Peter Löscher er utnevnt som ny konsernsjef for Siemens AG.

Peter Löscher (49), som i dag er president for Global Human Health i farmasiselskapet Merck & Co. Inc sitt hovedkontor i Whitestation Station, New Jersey i USA, ble utnevnt til ny konsernsjef, og dermed også til Managing Board i Siemens, under et ekstraordinært styremøte i Munchen.

Korrupsjonsmistanker felte forgjengeren

Löscher tiltrer som ny toppsjef 1. juli, og avløser dermed Klaus Kleinfeld (49), som går av 30. juni.

Etter korrupsjonsmistanke for over fire milliarder kroner i Siemens AG går toppsjefen Klaus Kleinfeld av.

Ser frem til oppgaven

- Det er en stor ære og en betydelig oppgave å bli utnevnt ny konsernsjef for Siemens AG. Jeg kjenner Siemens som et av verdens fremste selskaper, og som et selskap med lange tradisjoner og et sterkt fundament. Jeg ser frem til å ta ledelsen i Siemens, og ta det overordnede ansvaret for å betjene selskapets kunder, de ansatte og eierne, sier Peter Löscher.

Klarer han å snu skuta?

I pressemeldingen står det ikke et ord om hvordan Löscher skal klare å snu Siemens-skuta etter de alvorlige korrupsjonsbeskyldingene som er mot konsernet.

Dette blir en svært tøff jobb for Löscher.

Bred erfaring

Löscher, født i Villach i Østerrike 17. september 1957, studerte økonomi i Wien, Hong Kong og ved Harvard Business School i USA.

Han begynte sin yrkeskarriere i 1985 i det tyske konsulentselskapet Kienbaum & Partner.

Mellom 1988 og 2002 hadde Löscher en rekke ledelsesstillinger i selskaper som Hoechst AG, Aventis, Amersham, GE og Merck.

Ny arbeidsdirektør

Styret i Siemens AG besluttet samtidig å utnevnte Heinrich Hiesinger (46) til Managing Board og til Siemens’ Corporate Executive Commitee, der han får spesialansvar for Europaregionen og for gruppene Siemens IT Solutions and Services og Siemens Building Technologies (SBT).

Hiesinger, som kommer fra stillingen som sjef for SBT, skal erstatte Jörgen Radomski som ny arbeidsdirektør i Siemens AG.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.