OLJE OG GASS

Mann falt i sjøen i Barentshavet

På Goliat-feltet.

En person falt over bord fra riggen Scarabeo 8 på Goliat-feltet i Barentshavet. Vedkommende er sendt til sykehus med mindre skader.
En person falt over bord fra riggen Scarabeo 8 på Goliat-feltet i Barentshavet. Vedkommende er sendt til sykehus med mindre skader. Bilde: Eni
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
Ina AndersenIna AndersenJournalist
20. feb. 2015 - 12:36

Petroleumstilsynet melder fredag at en person falt over bord fra riggen Scarabeo 8.

Ifølge Petro.no falt personen mellom 15 og 20 meter.

Personen, en mann i 40-årene, ble plukket opp fra sjøen av en såkalt mann-over-bord-båt fra standbyskipet Esvagt Aurora, og sendt til Hammerfest sykehus med mindre skader.

Han er senere sendt til Universitetssykehuset i Nord-Norges avdeling i Tromsø, hvor han behandles for lettere skader, bekrefter sykehuset overfor Teknisk Ukeblad.

Området rundt ulykkesstedet er nå avsperret og aktiviteten er stanset.

Skal være bevisst

Pressekontakt i Petroleumstilsynet, Eileen Brundtland sier til Teknisk Ukeblad at det er begrenset hva de kan si om hendelsen.

– Vi har akkurat startet granskingen og det er denne som skal finne ut hva som har skjedd.

Ptil fikk melding om hendelsen i dag tidlig.

– Vi fikk meldingen om hva som hadde skjedd på Scarabeo 8 i dag tidlig. Det skal ha skjedd litt over fire i natt, og vedkommende ble plukket opp av standbyskipet ganske fort og flydd til sykehus i Hammerfest, sier Brundtland.

Hun sier at etter hva hun kjenner til, skal det gå bra med vedkommende.

– Han skal være bevisst, og ha det greit. Men utover det vet jeg ikke så mye mer. Det er Eni som er operatør her, og jeg vet at Politiet er varslet om saken, sier hun.

Les også: Stanser hundrevis av rigger: Kan gi hopp i oljeprisen

Gransker hendelsen

Andreas Wulff, pressekontakt i Eni Norge bekrefter for Teknisk Ukeblad at en mann falt over bord.

– Han ble plukket opp etter få minutter fra en mob-båt som ble sendt ut fra Esvagt Aurora. De er godt trent på denne typen hendelser og er en god beredskap å ha. Dette bidro til å løse situasjonen raskt, sier Wulff.

– Vi har satt i gang interngranskning for å finne ut av årsakssammenheng. Hva som ledet opp til dette er for tidlig å konkludere med, og vil komme frem gjennom granskningen, sier han.

Ptil har som nevnt også besluttet å iverksette gransking av hendelsen. Målet med granskingen er blant annet å klarlegge hendelsesforløpet og identifisere utløsende og bakenforliggende årsaker.

Granskingen vil resultere i en rapport som blir publisert på ptil.no.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Les også: Full forvirring om sikkerheten på Scarabeo 8

Klargjør for Goliat

Scarabeo 8 borer for tiden produksjonsbrønner på Goliat-feltet i Barentshavet. Etter hvert skal den også ta en pause i boringen her, for å bore en letebrønn for Eni Norge, også dette i Barentshavet.

Riggen, en halvt nedsenkbar borerigg eies av Saipem og er den riggen som har boret lengst i Barentshavet sammenhengende.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.