IKT

Mangler bare antenne

25. okt. 2001 - 11:26

Utviklingen av Blåtann har ikke gått så raskt som man tenkte seg for et par år siden. Grunnen er delvis manglende standardisering, og delvis manglende kapasitet i komponentproduksjonen. Nå er imidlertid Bluetooth versjon 1.1 på plass. Ericsson Microcomponents melder dessuten at de kan levere 500 000 enheter i måneden av sin Bluetooth multibrikke modul ROK 101008. Dette er en komplett blåtannløsning. Antennen er i prinsippet det eneste som mangler. Kretsen er ferdig godkjent både av Etsi og FCC. Dermed blir det raskt og enkelt å få sluttproduktet ut i markedet.

Modulen er beregnet for punkt til punkt-kommunikasjon og inneholder en basebåndkontroller, flash-lager og radiosender og -mottaker for stemmeoverføring og data med hastighet opp til 460 kbit/s. Typiske anvendelser er PDA-er, PC-kort, forskjellige typer trådløst utstyr og mobiltelefoner.

Modulen måler 33 x 17 x 3 mm og opererer fra 3,3 volt spenningsforsyning. Strømforbruket ligger mellom 2,5 og 3, 5 mA, og 250 uA i hviletilstand.

Ericsson har også PBA 31301 klar for levering. Dette er en radiosender og -mottaker for kunder som ønsker å benytte egne basebåndkontrollere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.