NYHETER

Mange vil utbedre vegen gjennom Hemnesberget

Det er stor interesse for å utbedre fylkesveg 808 gjennom Hemnesberget i Nordland. Åtte entreprenører deltar i konkurransen. Lavest ligger Røstad Entreprenør fra Verdal med et anbud på 58,4 millioner kroner.

Her kan det være greit å gå når det ikke er trafikk som på dette bildet, men for fotgjengere er det ikke hyggelig å dele vegen med biler. Innen 15. september neste år blir forholdene mye bedre. Fortauet kommer på høyre side. (Foto: Google)
Her kan det være greit å gå når det ikke er trafikk som på dette bildet, men for fotgjengere er det ikke hyggelig å dele vegen med biler. Innen 15. september neste år blir forholdene mye bedre. Fortauet kommer på høyre side. (Foto: Google)
12. mai 2015 - 15:06

Det er mer eller mindre lokale entreprenører som sørger for den store deltagelsen. Alle anbyderne kommer fra Nordland og Trøndelag-fylkene. BL Entreprenør fra Trondheim ligger på andreplass med 59,9 mill.

Den videre rekkefølgen er: PK Strøm fra Saltdal (61,3 mill.), Odd Einar Kne fra Steinkjer (68,2 mill.), KNAS fra Mosjøen (68,5 mill.), Øijord & Aanes fra Mo i Rana (81,7 mill.), M3 Anlegg fra Bodø (89,1 mill.) og Thore Magnussen & Sønn fra Vestvågøy (156 mill.).

Byggeleder Hallvar Stien i Region nord er veldig fornøyd både med deltakelsen og med prisnivået.

 

30 mill. pr. kilometer

Hemnesberger er kommunesenter i Hemnes. Strekningen som skal utbedres er ikke mer enn 1,9 km lang. En kilometerpris på rundt 30 millioner for å oppgradere enn veg er mye, men forholdene er kompliserte. Entreprenøren må arbeide tett inn til eiendommene. Flere støttemurer må flyttes for å få plass til utvidelse av vegen.

Åtte bygninger som står i vegen, må rives. Rivingen inngår i entreprisen. Det gjør også omlegging av ca. 850 meter private og kommunale veger. Dessuten skal VA-anlegget som ligger under fylkesvegen oppgraderes. Utgifter til det dekkes av Hemnes kommune.

De totale utgiftene for utbedring av fylkesveg 808 gjennom Hemnesberget er beregnet til litt i underkant av 100 millioner kroner.

 

Bedre for fotgjengere og syklister

Kjørebanen får en bredde på 5,5 meter. På den ene siden blir det et 2,5 meter bredt fortau på hele strekningen. Det blir også fortau på den andre siden på en strekning på ca. 150 meter. I dag er tilbudet til myke trafikanter nesten helt fraværende.

Fristen for å gi anbud på dette oppdraget var opprinnelig satt til 8. januar i år, men Vegvesenet oppdaget et misforhold mellom konkurransegrunnlaget og en geoteknisk rapport man hadde bestilt. Dermed ble anbudsfristen forlenget til 12. mai.

Den opprinnelige fristen for ferdigstillelse var 15. september neste år. Den er ikke forandret. Byggetiden er lang nok til at den kan beholdes.

Prosjekteringen av oppgraderingen av fylkesveg 808 er utført av Multiconsult i Tromsø.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.