NYHETER

Mange vil klargjøre for ny E16              

Seltor fra Porsgrunn vil ha 23,148 millioner kroner for forberedende arbeider for ny E16 mellom Sandvika og Wøyen. Ytterligere 9 entreprenører deltar i konkurransen.

Her ved Franzefoss kommer nordre ende av en to kilometer lang tunnel på den nye E16. Seltor leder kampen om kontrakten for forberedende arbeider for de store entreprisene. (Ill.: ViaNova)
Her ved Franzefoss kommer nordre ende av en to kilometer lang tunnel på den nye E16. Seltor leder kampen om kontrakten for forberedende arbeider for de store entreprisene. (Ill.: ViaNova)
11. mars 2014 - 14:06

Isachsen Entreprenør fra Nedre Eiker ligger på andreplass med 24,038 mill. På de neste plassene følger Åge Haverstad Maskinentreprenør fra Sør-Fron (24,690 mill.), Johan Rognerud fra Ullensaker (24,748 mill.) og Topaas og Haug fra Bærum (25,150 mill.).

De fem siste anbudene ligger over 27 mill. Et av dem ligger over 30 millioner. Det er det eneste som er gitt av en av de store entreprenørene.

Det høyeste anbudet er også det eneste som ligger høyere enn Vegvesenets overslag. Byggeleder Tom Heldal Larsen i Statens vegvesen er naturlig nok fornøyd både med oppslutningen og med prisene.

 

Høyde blir fjernet

De forberedende arbeidene er lyst ut som egen entreprise for å få ryddet unna hindringer for effektiv anleggsdrift før de store jobbene settes ut.

En 47 kV høyspentlinje må flyttes for å gi plass til framtidig E16. I den nye kraftgaten er det en høyde som må fjernes for å oppnå den nødvendige sikkerhetsavstanden under kraftledningene. Dette er en av oppgavene i de forberedende arbeidene. 29 000 kbm må sprenges og 24 000 kbm må graves ut før høyden er borte.

En annen oppgave er å etablere en ny internveg i industriområdet til Franzefoss. Den skal erstatte en internveg som ligger i traséen til ny E16.

 

Hovedjobb utlyses i år

Entreprisen omfatter også etablering av en midlertidig parkeringsplass og permanente støyskjermer på den liten del av den framtidige E16. Dessuten skal det monteres 670 meter permanent rekkverk og 10 veglysmaster, og det skal plantes 490 busker, 10 trær og 2 100 kvm gressbakke.

Innen 15. september må jobben være gjort.

Strekningen Sandvika-Wøyen ligger i Bærum kommune i Akershus. Den er ikke mer enn 3,5 km lang, men jobben er svært komplisert. De totale kostnadene er beregnet til 3,8 milliarder kroner. Det blir to hovedentrepriser. Den første omfatter 2,25 km. I den strekningen inngår en 2 km lang tunnel. Vegvesenet tar sikte på å lyse ut jobben i løpet av året.

 

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.