OLJE OG GASS

– Mange vil ha data fra oljeindustrien

En tyv på scooter stakk i august av med flere bærbare PC-er fra Multiconsults lokaler på Skøyen. - Naive bedrifter, sier Næringslivets sikkerhetsråd.
En tyv på scooter stakk i august av med flere bærbare PC-er fra Multiconsults lokaler på Skøyen. - Naive bedrifter, sier Næringslivets sikkerhetsråd.
1. okt. 2009 - 09:54

Teknisk Ukeblad avdekker i dag at potensielt svært sensitiv informasjon ble stjålet fra Multiconsults lokaler på Skøyen i august.

En person tok seg inn og stakk av med fire bærbare PC-er.

Les saken:

Stor interesse

Ifølge NSR er mange norske selskaper ikke forberedt på hvor utsatt de er når virksomheten internasjonaliseres.

– Både organiserte kriminelle og utenlandske stater kan ha stor interesse av å skaffe seg data fra for eksempel oljeindustrien. Dette slår også PST fast, sier Arne Røed Simonsen, seniorrådgiver i NSR.PST advarer

I rapporten ”Åpen trusselvurdering 2009” slår Politiets sikkerhetstjeneste fast at det er høy aktivitet av utenlandske etteretningsagenter i Norge.

Det er særlig stor interesse for informasjon om olje- og gassvirksomheten.

– Flere sektorer innenfor det norske samfunnet er attraktive etterretningsmål, og aktiviteten til utenlandske staters etterretningstjenester mot Norge og norske interesser er høy. Etterretningsvirksomheten er i hovedsak rettet mot politiske beslutningstakere, embetsverk, sentraladministrasjon og ulike private aktører. Informasjonen søkes særlig innenfor olje og gass, forskning og utvikling, teknologi, samt forhold knyttet til NATO.

– Målet med utenlandske staters etterretningsaktivitet i Norge er å fremme egne strategiske interesser, ofte på bekostning av norske interesser. Dette foregår i form av innhenting av skjermingsverdig informasjon, slås det fast i rapporten.– Må sikres

Simonsen sier det er særdeles viktig at bedriftene vurderer hvilken sensitiv informasjon de sitter på, konsekvensene av at den kommer på avveie og hvordan den er sikret i dag.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.