NYHETER

Mange vil bygge kontrollstasjon

Interessen er stor for å bygge kontrollstasjon ved E 18 på Lanner. 5 anbud er gitt på byggentreprisen, 8 på utearealene. Lavest ligger Tor Entreprenør fra Skien og Arne Olav Lund fra Larvik.

Bygningen på kontrollstasjonen sett fra kortsiden. Tor Entreprenør har gitt det laveste anbudet på byggeentreprisen, men konkurransen er jevn. (Ill.: Rambøll)
Bygningen på kontrollstasjonen sett fra kortsiden. Tor Entreprenør har gitt det laveste anbudet på byggeentreprisen, men konkurransen er jevn. (Ill.: Rambøll)
17. jan. 2013 - 09:04

Lanner ligger like ved Langangen i Porsgrunn kommune. Byggentreprisen omfatter en 36 meter lang bygning som blir delt på langs. I midten blir det en 5,4 meter bred seksjon i to etasjer som skal inneholde ekspedisjon og kontorer. På den ene siden av midtseksjonen blir det en 6 meter bred kontrollhall, på den andre siden blir det en utendørs vekt med tak over.

For å føre opp denne bygningen vil Tor Entreprenør ha 11,419 millioner kroner. De andre anbyderne er Stokke Bygg (11,613 mill.), PEAB (11,832 mill.), Eik Entreprenør fra Skien (12,692 mill.) og Seltor fra Porsgrunn (13,050 mill.).

Kontrollstasjonen skal ligge der det tidligere var en bomstasjon, men den vil kreve dobbelt så mye plass, så det blir en god del grunnarbeid. Noe av det er allerede utført. Entreprisen for utearealene omfatter blant annet VA-anlegg, skilting, oppmerking, kabelgrøfter og kantstein.

Arne Olav Lund vil ha 6,917 mill. for denne jobben. De nærmeste konkurrentene er Marthinsen & Duvholt fra Sandefjord (6,969 mill.) og Seltor Anlegg (7,164 mill.). Ytterligere 5 entreprenører deltar i konkurransen.

Vegvesenet har også lyst ut leveranse av en prefabrikkert inspeksjonsgrav for kontrollstasjonen. Anbudsfristen går ut 21. januar. Noen mindre innkjøp vil bli lyst ut senere.

De totale omkostningene for kontrollstasjonen vil ligge rundt 30 millioner kroner. I oktober er den klar til bruk.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.