NYHETER_BYGG

Mange nye byggeprosjekter

Entreprenørene mottok 59 prosent flere ordre på boligbygg og 30 prosent flere ordre på yrkesbygg i andre kvartal i år sammenlignet med andre kvartal i fjor. Dette går frem av ordrestatistikken fra Statistisk sentralbyrå.

Økningen i nye byggeprosjekter var størst i Oslo, Akershus og Østfold. I dette distriktet steg byggenæringens ordrereserve med 21 prosent i løpet av andre kvartal 2000. Også i Nord-Norge økte reserven kraftig i andre kvartal. I de øvrige distriktene var det mindre endringer. Bare i Hedmark, Oppland og Agderfylkene ble det registrert en nedgang i ordrebeholdningen i tidsrommet.

Mens tilgangen på nye byggeprosjekter har økt kraftig det siste året, har tilgangen på nye rehabiliteringsprosjekter vært mer stabil. Bedriftenes beholdning av rehabiliteringsarbeider lå ved utgangen av andre kvartal 2000 omtrent på samme nivå som ved utgangen av andre kvartal i fjor.

Tilgangen på nye anleggsprosjekter tok seg opp i andre kvartal i år etter å ha ligget på et lavt nivå i de tre foregående kvartalene. Verdien på entreprenørenes reserve av anleggsarbeider steg med 13 prosent i andre kvartal. Men ordrereserven er fortsatt lav og ligger ved utgangen 25 prosent under nivået på samme tid i fjor, ifølge SSB.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.