NYHETER

Mange anbud på driftskontrakter i Setesdalen

Det er stor interesse for driftskontraktene i Setesdalen. Vegvesenet har fått ikke mindre enn 29 anbud på tre kontrakter. Nomeland Anlegg fra Valle kommune ligger an til å få den største.

Mange vil ha ansvaret for drift og vedlikehold av veger gjennom storslagne omgivelser i Setesdalen. Bildet viser Einangsbrua som krysser Otra i Valle kommune. Den må ikke forveksles med en mer kjent hengebru med samme navn i Valdres. (Foto: Google)
Mange vil ha ansvaret for drift og vedlikehold av veger gjennom storslagne omgivelser i Setesdalen. Bildet viser Einangsbrua som krysser Otra i Valle kommune. Den må ikke forveksles med en mer kjent hengebru med samme navn i Valdres. (Foto: Google)
2. aug. 2012 - 20:36

Anbudet fra Nomeland Anlegg er på 15,357 millioner kroner. Nærmeste konkurrent er Uppstad Transport & Anlegg fra Valle (17,211 mill.) Nr. tre er Hovden Hytteservice fra Bykle (18,441 mill.), og nr. fire er Uppstad Anleggservice fra Valle (18,762 mill.). Ytterligere tre anbud kom inn. Disse ligger over 20 mill.

Driftskontrakten gjelder ca. 210 km riks- og fylkesveger i området Valle som ligger øverst i Setesdalen. Området omfatter kommunen det er oppkalt etter, foruten Bykle kommune, en liten del av Tokke i Telemark og en enda mindre del av Bygland.

 

En for mannskap, en for maskiner

De to andre driftskontraktene gjelder området Evje. Vegvesenet har lyst ut en kontrakt for mannskap og en for maskiner i dette området. Mannskapskontrakten omfatter arbeid som kan utføres med enkelt redskap, som motorsag. Den som får kontrakten, må stille folk til disposisjon og bil til å frakte dem rundt. Den som får maskinkontrakten, må stille maskiner med førere til disposisjon.

Indre Agder Transport har gitt et anbud på 11,426 mill. på maskinkontrakten. Nest lavest ligger Austenaa Transport (15,485 mill.), fulgt av Uppstad Transport & Anlegg (16,779 mill.) og Birkedal Maskin (17,268 mill.). De to som ligger lavest, holder til i Evje og Hornnes kommune. Birkedal Maskin holder til i Vennesla. Til sammen 10 entreprenører ga anbud. De som ikke er nevnt, ligger høyere enn 20 mill.

 

12 vil stille mannskap

Det laveste anbudet på mannskapskontrakten er gitt av Rune Hodne Transport og Graving. Det er på 7,889 mill. Den videre rekkefølgen er: Dovland Transport (8,686 mill.), Birkedal Maskin (9,514 mill.) og Geirof (9,605 mill.). Alle anbyderne bortsett fra Birkedal Maskin kommer fra Evje og Hornnes. I tillegg til disse kom det inn hele 8 anbud som ligger høyere enn 10 millioner kroner.

Området Evje omfatter hele Evje og Hornnes kommune, det aller meste av Bygland, deler av Iveland og Birkenes og en liten del av Vennesla. I området er det ca. 360 km riks- og fylkesveger.

Alle de tre kontraktene gjelder fra 1. september i år til 31. august 2018.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.