KRAFT

Månelandingen likevel ikke avlyst

FÅTT OPP FARTEN: Aker Kværner er fortsatt med i kampen om å levere teknologi til rensing av Kårstø.
FÅTT OPP FARTEN: Aker Kværner er fortsatt med i kampen om å levere teknologi til rensing av Kårstø. Bilde: Statoil
Jannicke Nilsen
20. apr. 2007 - 12:14

Miljøorganisasjonene er lettet over at de siste måneders usikkerhet nå er borte.

- Dette er veldig gledelig, det ser nå ut til at striden som har vært de siste månedene nå er over. Renseprosjektet med et kombinert bioanlegg for å oppnå større rensegrad, høres veldig interessant ut. Nå er det viktig at myndighetene kommer i havn og følger opp, så NVEs tidsplan blir fulgt, sier leder i Norges Naturvernforbund, Lars Haltbrekken.

Strid om tid

Det har vært stor tvil om det planlagte gasskraftverket på Kårstø kunne bli renset med norsk teknologi, fordi ingen av de store norske operatørene har sagt de kunne levere fullskala rensing av CO 2-utslippene tidsnok.

I skyggen av månelandingen

Norges Vassdrag- og energidirektorat (NVE) har i en rapport konkludert med at fullskala rensing av gasskraftverket på Kårstø er mulig fra 2011/2012.

Aker Kværner har hele tiden holdt fast ved at fullskala rensing ikke har vært mulig å få til før 2013. Inntil i dag.

Møtte organisasjonene

- Ble du overrasket over helomvendingen fra Aker Kværner?

- Ikke like overrasket som jeg ble i går, da Jens Stoltenberg lovte på kutte klimautslippene med 30 prosent, sier Haltbrekken.

Aker Kværner hadde i dag et møte med miljøvernorganisasjonene Bellona, Naturvernforbundet og Zero for å informere om de nye planene for Kårstø.

- Vi er positive til denne vendingen fra Aker Kværner. De er nå tydeligere på at de er parat til å være med i konkurransen om å rense utslippene på Kårstø. Det er fint at de ikke opprettholder konflikten som er skapt, og at de nå har fullt trøkk på å få opp et pilotanlegg innen 2010, sier Marius Gjerseth, fagansvarlig for CO 2-fangst i Zero.Bellona zero.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.