Mandal inn i tåka

Anders J. Steensen
4. jan. 2005 - 09:49

WME produserer og selger systemet Fog Tube som skal brukes. Det er utviklet av professor Torgrim Log. Han er professor innen brannteknologi ved Brann Høyskolen i Stord / Haugesund.

Fogtube er et rør med spesielle kutt som danner vanntåke. Kostnad for brannsikring pr. hus er inntil 20.000 kroner.

Sentrum i Mandal består hovedsakelig av gamle trehus. WME skal brannbeskytte alle loft/skjulte rom i den sentrale trehusbebyggelsen i Gågada.

Sentrum har stor tetthet med trehus som igjen gir stor fare for brannspredning.

Dersom det oppstår brann i et trehus, har brannvesenet normalt ikke store problemer med å slukke brann i vanlige rom. Men brannen kan med letthet spre seg via loft, salganger og andre skjulte rom som skaper betydelige problemer for brannvesenet. Branner kan lett spres og gi betydlige tap både av verdier og historie.Lokalt utviklet

VME har selv utviklet FogTube som brukes til brannslokning og overtennigskontroll i bygg for å begrense utvikling av brann.

Systemet har oppnåd betydelig internasjonal oppmerksomhet. Det er i dag til vurdering for å brukes som brannbeskyttelse i de aller største kirker og katedraler i Europa.

Gründer og daglig leder i WME, Kjetil Siversen, kan fortelle at de ligger i sluttfasen av forhandlinger om å installere systemet i en større katedral i England.

- Like før jul fikk vi også en kontrakt for å brannsikre flere gasskraftverk i Italia. Dette er en betydelig jobb for oss, og markerer gjennombruddet for våre løsinger, sier hann.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.