MOTOR

Malmös framtid i kikkerten

Kjetil Malkenes Hovland
10. okt. 2009 - 10:15

MALMØ: Bilene dundrer forbi i handlekvartalet Triangeln i sentrum av Malmø. Men slik trenger det ikke å være for alltid.

Ved den tungt trafikkerte veien står det en kikkert hvor nysgjerrige Malmø-folk kan titte inn i framtiden.

Visjoner for framtiden

– Folk ser inn i kikkerten og spør oss: Jaha, når kommer så dette på plass? forteller Anna Häggblom og Joanna Kristensson til Teknisk Ukeblad.

Iført hvite joggedresser deler jentene ut brosjyrer og viser folk kikkerten hvor de kan studere visjonen om Malmø i 2030.

Kikkertene er stilt opp en rekke steder i Malmø, og visualiserer hvordan byen vil se ut med mer miljøvennlige transportløsninger.

– Poenget er vel å opplyse folk og diskutere hvordan vi kan få en mer miljøvennlig og bilfri indre by, sier Joanna Kristensson, som iført hvit joggedress oppfordrer folk til å studere den rene framtiden.

– For mange biler FRAMTIDEN: Slik ser arkitektene for seg Malmøs framtid. For å bla i panoramabildene, se kikainiframtiden.se
– For mange biler FRAMTIDEN: Slik ser arkitektene for seg Malmøs framtid. For å bla i panoramabildene, se kikainiframtiden.se

– For mange biler

En gruppe ungdommer kommer bort og tar et blikk på framtiden. Ett av målene er at de skal vokse opp med økt bevissthet om hvilke framtidsvalg byen har.

kikainiframtiden.se kan du selv se hva de ser i kikkerten, og sammenligne det med bilder av byen slik den ser ut i dag.

– Hvorfor dette trengs? Det er mange biler i indre by, og byen er så liten at man kan sykle over store deler av byen. Mange tenker kanskje ikke på at man kan gjøre det, sier Anna Häggblom.

Det er Malmø bys trafikkenhet og Gatekontoret i byen som står bak kampanjen, hvor det er plassert kikkerter på flere steder i byen.

Der kan du bla mellom de sentrale stedene i byen og se hvordan de kunne ha sett ut. Du får også opp informasjon ved å bla med knapper.

– Borgerne må ville

– Vi trenger nok støtte fra både byen, EU og fra den svenske staten for å få endret byen. Og politikerne må ville det. Men derfor er denne kampanjen bra, for å få borgerne til å ønske endringer, sier Kristensson.

Visjonene for Malmø er basert på undersøkelsen Vägvalet, hvor folk i Malmø har kommet med forslag til byfornyelse. Selskapet Testbedstudio står bak visualiseringene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.