NETTARKIV

Måler trykk med stor nøyaktighet

Finn Halvorsen
28. nov. 2007 - 18:25

Produktet er testet hos noen av de beste akkrediterte test- og kalibreringsinstitusjonene i Norge og Europa Presens kan dermed garantere en total feilmargin på mindre enn ±0,01% av fullskalatrykket.

Som med tidligere modeller har sensoren stor toleranse for overtrykk, vibrasjoner, støt og slag. Sensorene egner seg dermed godt i olje- og gassinstallasjoner, men Presens har også hatt leveranser til satellitter, fly og annen industriell virksomhet.En milepæl er nådd

Helt siden Presens sikret sin første kommersielle installasjon i 1998, har selskapet hatt som mål å lage en sensor som har en total feilmargin på mindre enn 10 promille.

– For å være på den sikre siden har vi prøvd oss frem med ulike løsninger og arbeidet har derfor tatt noe lengre tid enn vi først hadde håpet på. Når vi nå lanserer produktet, er vi imidlertid helt sikre på at det holder det vi lover, sier teknologidirektør Bjørn Erik Seeberg.

Produktsjef Petter Eide har store forventninger til salget framover. – Vi ser allerede en enorm interesse i markedet, til tross for at vi ikke har startet markedsføringen ennå, sier han.Egenutviklet teknologi

Presens er en av svært få sensorprodusenter som eier sin egen kjerneteknologi. Den er beskyttet gjennom flere patenter og avviker så mye fra annen sensorteknologi at det er svært vanskelig for konkurrentene å kopiere eller etterligne bedriftens produkter og løsninger.

Mens konvensjonelle silisiumsensorer har en membran med en piezoresistiv motstandsbro som måler trykket, har Presens-sensorene motstandsbroen integrert i en liten silisiumpinne. Pinnen er hul inni, og trykket måles ved at pinnen komprimeres. Dette gjør det mulig å utvikle svært robuste og sensitive sensorløsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.