ARKIVNYHETER

Måler miljøet trådløst

Ragnar Brekke
27. feb. 2011 - 23:14

Det østerrikske selskapet E+E Elektronik lanserer sin nyutviklede serie EE240 med trådløse sensorer for høykvalitets måling av fuktighet, temperatur og CO 2. Med introduksjonen av nyeste generasjon trådløs dataoverføring utvider sensorspesialister E+E Elektronik sin kompetanse innen sensor-og målesystemer. Serien består av basestasjoner, rutere, sendere og intelligente sensorer hvorpå sensorhodene er montert. Opptil tre sensorer kan kobles til hver sender. Sensorene er fjernstyrte og kan plasseres i en avstand på opptil 10 meter fra senderen. Hvert element opererer selvstendig og har en batterilevetid på opptil tre år. De kan også byttes ut mens systemet er i drift (hot-swap). Denne egenskaper gjør trådløse sensorer fra E+E spesielt velegnet for industrielle applikasjoner som krever rutinemessig vedlikehold uten at det går på bekostning av ordinær drift.

Basestasjonen har et digitalt Ethernet grensesnitt for effektiv tilkobling til eksisterende nettverk og dataanalyse. Mindre installasjoner leveres ferdig konfigurert fra fabrikk i henhold til kundens spesifikasjoner. For større installasjoner lar en integrert web server deg enkelt konfigurere hver enkelt sensor i det trådløse sensornettverket ved å bruke nettleseren på PCer i bedriftens nettverk, uten at det er nødvendig å installere egen programvare. Måleverdier kan leses av direkte i displayet på senderen eller ved å bruke nettleseren fra en hvilken som helst PC i bedriftens nettverk. Basestasjonen leveres med fire analoge utganger for integrasjon med det øvrige styresystemet.

Et mobilt målesystem med opptil 500 måleelementer kan bygges uten å måtte installere en eneste kabel. Kryptert toveis kommunikasjon og selvreparende nettverksteknologi sørger for sikker og robust dataoverføring. Trådløse rutere er tilgjengelige for å utvide nettverkets omfang og rekkevidde, eller for å omgå hindringer. E+E trådløse sensorer oppfyller kravene til beskyttelsesklasse IP65, noe som gjør dem egnet for bruk under krevende driftsforhold samt i utendørs applikasjoner. E+E forhandles i Norge av Yaga. Yaga har mer enn 10 års erfaring med måling av utslipp til luft, duggpunkt og fuktighet i gasser, gassbehandling og gassdeteksjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.