OLJE OG GASS

Malaysisk oljeselskap søker norske partnere

MØTE: Kronprins Haakon (t.v.) sammen med toppsjefen i oljeselskapet for Petronas, Datuk Shamsul Azhar Abbas, i Kuala Lumpur tirsdag.
MØTE: Kronprins Haakon (t.v.) sammen med toppsjefen i oljeselskapet for Petronas, Datuk Shamsul Azhar Abbas, i Kuala Lumpur tirsdag. Bilde: Scanpix
9. mars 2010 - 13:00
Vis mer

Malaysias statlige oljeselskap Petronas vil svært gjerne samarbeide med norske olje- og gassforetak.

Malaysierne er spesielt interesserte i norsk ekspertise i oljeleting på dypt vann, sier selskapets toppsjef.

Kan åpne muligheter

Datuk Shamsul Azhar Abbas mener ifølge en melding fra det malaysiske nyhetsbyrået Bernama tirsdag at et vellykket samarbeid på dette feltet kan åpne for felles prosjekter også på andre områder. I dag er rundt 60 norske selskaper aktive i oljesektoren i Malaysia.

Blant disse er foretak som Roxar ASA, PGS og EMGS. Petronas-sjefen sa på et seminar i den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur tirsdag at han ønsker et samarbeid både innen oljeleting og produksjon på dypt vann.

Samarbeidsavtale

Petronas’ egen institusjon for høyere utdanning, UTP, har undertegnet en foreløpig samarbeidsavtale med universitetene i Bergen og Stavanger. Avtalen gjelder utveksling av kunnskap om fangst og lagring av CO2.

Mer enn 90 norske selskaper var representert på næringslivsseminaret som kronprins Haakon tirsdag åpnet i Kuala Lumpur. Petroleumsindustrien har til nå stått sentralt i det tosidige samarbeidet mellom Norge og Malaysia. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.