BYGG

Makulerte bygg-timelister før frist går ut

Byggeplass. Bygg og anlegg. Arbeidsinnvandring. Utenlandske arbeidstakere. HMS-regler.
Byggeplass. Bygg og anlegg. Arbeidsinnvandring. Utenlandske arbeidstakere. HMS-regler. Bilde: Ilustrasjonsfoto

I går makulerte Byggmester Harald Langemyhr AS dokumenter, med Aftenposten som vitne.

Dette skriver E24 i dag.

Les også: Ulovlige boforhold for polske byggarbeidere

Var lik timelister

Da Aftenposten i går oppsøkte Langemyhrs kontor i Tønsberg, var makuleringsmaskinen i full sving. Makuleringsmaskinen ble matet med innholdet av minst tre ringpermer.

På to-tre meters avstand var papirbunkene lik de timelistene de polske arbeiderne viste frem på Vallø i Tønsberg sist lørdag, skriver E24.

Frist går ut klokken 12.00

Problemet til Langemyr er at klokken 12.00 går fristen ut for å levere dokumentasjon til Arbeidstilsynet på at bedriftens hans følger lover og regler for til sine 80 til100 polske bygningsarbeidere.

Fredag stengte byggeherre Omsorgsbygg byggeplassene Sinsen barnehage og Økernhjemmet på grunn av skandalene som er avdekket-

Har rømt landet

I media de siste dagene har mange polske bygningsarbeidere rømt bedriften Byggmester Harald Langemyhr AS og dratt hjem til Polen etter at de har blitt behandlet på en slett måte, ikke minst når det gjelder innkvarterting.

Arbeidstilsynet har hevdet at boligene til de polske arbeiderne har vært under en hver kritikk og at de er ulovlige blant annet med tanke på brannsikkerhet.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.