ENERGI

Makspris på 1,3 kroner per kWh for strøm søndag

Søndag blir det høyest strømpriser i Sørøst- og Sørvest-Norge. Mellom klokken 19 og 20 vil strømprisen der ligge på 1,3 kroner per kilowattime (kWh).

Strømprisene varierer fortsatt mye mellom de ulike landsdelene.
Strømprisene varierer fortsatt mye mellom de ulike landsdelene. Foto: Ellen Synnøve Viseth
25. feb. 2023 - 13:13

I Midt-Norge blir prisen 60,5 øre per kWh på sitt høyeste, i Nord-Norge blir den 28,6 øre, og i Vest-Norge blir den 1,28 kroner, viser tall fra strømbørsen Nord Pool.

Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (9,16 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 1,75 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.

En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.

Den laveste kWh-prisen søndag blir mellom klokken 23 og 00 i Nord-Norge, da på 25,7 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge 93,6 øre og Midt-Norge 33,9 øre.

Fredag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 1,083 kroner per kWh og 25,2 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 1,46 kroner per kWh og 13,9 øre per kWh.

Direktør Inger Lise Blyverket i Forbrukerrådet.
Les også

Forbrukerrådet: Flere strømselskaper lurer kundene

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.