NYHETER

Magne Sveen leder på Hadeland

Det er stor interesse for det første oppdraget på prosjektet Riksveg 4 Hadeland. Seks entreprenører har gitt anbud. Lavest av dem ligger Magne Sveen fra Vestre Toten med 85,3 millioner kroner.

Den røde linjen markerer traséen til ny riksveg 4. Hvis Magne Sveen får kontrakten, blir det bare 32 km å reise fra hovedkontoret til anleggstedet. (Ill.: Statens vegvesen)
Den røde linjen markerer traséen til ny riksveg 4. Hvis Magne Sveen får kontrakten, blir det bare 32 km å reise fra hovedkontoret til anleggstedet. (Ill.: Statens vegvesen)
4. feb. 2013 - 21:59

Det nest laveste anbudet er gitt av Johan Rognerud fra Ullensaker. Det er på 92,9 mill.

Øvrige anbydere er Skanska (102,6 mill.), Huser Entreprenør fra Gjerdrum (107 mill.), Hæhre Entreprenør (107.6 mill.) og M3 Anlegg fra Bodø (116,4 mill.).

Prosjektet Riksveg 4 Hadeland består av tre delprosjekter. Det første er det minste av de tre. Det omfatter 3,4 km i Gran kommune like sør for Lygna hvor fylkesveg 180 tar av fra riksveg 4.

Lygna sør er betegnelsen på det første delprosjektet. To tredeler av strekningen får helt ny trasé. Vegen går i stigning mot nord, derfor blir det sammenhengende forbikjøringsfelt nordover. Sørover blir det forbikjøringsfelt over en strekning på en kilometer. Det blir midtdeler hele vegen.

Strekningen som får avløsning er ulykkesbelastet. En viktig årsak til ulykkene er farlige forbikjøringer. Riksveg 4 har høy andel av tungtrafikk, men de tunge kjøretøyene klarer ikke å holde særlig fart opp de lange stigningene. Det får noen bilister til å ta farlige sjanser.

Den nye vegen blir ferdig i juli 2014.

 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.