NYHETER

Magne Nærum leder på hjemmebane

Magne Nærum fra Sunndal har gitt et anbud på 23,558 millioner kroner på en gang/sykkelveg langs riksveg 70. Det gir mulighet til å sikre en kontrakt i hjemkommunen.

Ill.: Statens vegvesen
Ill.: Statens vegvesen
25. juni 2014 - 14:44

Gang/sykkelvegen blir 2 490 meter lang. Den skal gå mellom Leikvoll og Åram en drøy mil fra Sunndalsøra, hvor Magne Nærum har hovedkontor. Leikvoll ligger bare en par kilometer fra nordre påhugg til Oppdølsstranda tunnel, som åpnes 15. august.

7 entreprenører har gitt anbud på oppdraget. Det nest laveste kommer fra Mekvik Maskin fra Kristiansund. Det er på 24,347 mill.

Den videre rekkefølgen er: Norwegian Rock Group fra Nord-Aurdal (24,737 mill.), Mesta (26,751 mill.), Vatn Maskinstasjon fra Tingvoll (28,388 mill.), Åge Haverstad Maskinentreprenør fra Sør-Fron (28,622 mill.) og Veidekke (31,882 mill.). Byggeleder Terje Fugelsnes i Region Midt er godt fornøyd med oppslutningen om konkurransen.

Gang/sykkelvegen blir tre meter bred. Den skal ligge på østsiden av kjørebanen.

Den som får kontrakten, skal montere 56 lysmaster og etablere 8 busslommer.

På strekningen skal det bygges 11 støttemurer av naturstein med et samlet areal på 1 200 kvm. 2 800 kbm fjell skal sprenges og 15 000 kbm løsmasser skal flyttes.

Statens vegvesen har prosjektert gang/sykkelvegen i egenregi. I september neste år skal den være klar til bruk.

Oppdraget omfatter også planering for jordbruksareal med overskuddsmasse fra gang/sykkelvegen og Oppdølsstranda tunnel. En del av dette arealet har ikke vært brukt til jordbruksformål tidligere, det øvrige har vært brukt som deponiområde for myrmasser som er fjernet i forbindelse med tunnelprosjektet.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.