OLJE OG GASS

– Mærsk presser ansatte til miljøfusk

Ledelsen på en av de største plattformene til Mærsk i Nordsjøen presser ansatte til å fuske med prøver til beregning av giftutslipp. Illustrasjonsfoto av Mærsk Galant.
Ledelsen på en av de største plattformene til Mærsk i Nordsjøen presser ansatte til å fuske med prøver til beregning av giftutslipp. Illustrasjonsfoto av Mærsk Galant. Bilde: A. P. Møller
15. des. 2010 - 10:21

Det skriver avisa Politiken på bakgrunn av utsagn fra flere ansatte, samt et hemmelig lydopptak fra plattformen.

Misvisende bilde

På opptaket kan man høre hvordan den øverste sjefen på plattformen direkte presser en ansatt til, i strid med utslippstillatelsen, å ta flere prøver og kun innrapportere dem med det laveste oljeinnholdet til danske myndigheter.

På den måten skal Mærsk ha tegnet et misvisende bilde av oljeforurensningens sanne omfang.

Vil granske

Administrerende direktør Jakob Thomasen i Mærsk Olie og Gas tar sterk avstand fra fusket. Han vil nå starte en gransking av saken.

– Hvis medarbeidere presses til å velge gode framfor dårlige prøver, er det helt, helt uakseptabelt, sier Thomasen til Politiken. (©NTB)

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.