SAMFUNNPOLITIKK

Må vise hva pengene går til

MÅ RAPPORTERE: Tidligere har politiske partier sluppet unna med å rapportere hvem de får penger fra. Nå må de også offentliggjøre hva de bruker penger på. Illustrasjonsfoto fra IT-politisk debatt i fjor.
MÅ RAPPORTERE: Tidligere har politiske partier sluppet unna med å rapportere hvem de får penger fra. Nå må de også offentliggjøre hva de bruker penger på. Illustrasjonsfoto fra IT-politisk debatt i fjor. Bilde: Espen Zachariassen
21. sep. 2010 - 07:39

Et nytt og strengere regelverk skal pålegge de politiske partiene å gjøre rede for hva de bruker pengene til.

Vil gjøre noe

Norske politiske partier offentliggjør hvem de får økonomisk støtte fra, men Europarådet har kritisert Norge fordi det ikke er noen krav til partiene om å fortelle hvordan pengene brukes.

Det ønsker regjeringen nå å gjøre noe med, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) til NRK.

Løpende rapportering

– Både inntekter og utgifter skal være offentlige. Jeg vil også foreslå endringer som går på å innrapportere bidrag til valgkamp. I dag kan det gå ganske lang tid før vi får innrapportert valgkampbidrag, og jeg ser for meg at dette skal skje mer løpende, sier Aasrud.

Målet med regelendringen er å redusere faren for politisk korrupsjon. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.