OLJE OG GASS

Må svare Stortinget om Mongstad

Statsminister Jens Stoltenberg.
Statsminister Jens Stoltenberg. Bilde: Stein Jarle Olsen
27. mai 2010 - 14:51

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) må svare Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité på om han har holdt tilbake informasjon om fullskala renseanlegg på Mongstad.

Komiteens representanter fra Fremskrittspartiet og Venstre bestemte seg torsdag for å benytte seg av sine mindretallsrettigheter til å ta opp saken.

– Ber om svar

– Vi ber om svar på hva som er bakgrunnen for at statsministeren ikke sørget for å informere Stortinget på et tidligere tidspunkt enn i revidert statsbudsjett, når det kan se ut som om regjeringen i 15 måneder har hatt informasjon om endrede forutsetninger for fullskala CO2-håndtering, sier komitéleder Anders Anundsen (Frp).

Hovedspørsmålet er om statsministeren bevisst har unnlatt å gi Stortinget tilstrekkelig informasjon. I alt stiller komiteen åtte spørsmål omkring hans kjennskap til og befatning med Mongstad-saken.

Ført bak lyset?

Blant spørsmålene er når Stoltenberg ble klar over at det var misforhold mellom de opplysningene statsrådene Kristin Halvorsen (SV) og Terje Riis-Johansen (Sp) ga til Stortinget og den informasjonen regjeringen faktisk hadde i saken.

– Stortinget kan ha blitt ført bak lyset ved at det ikke har fått korrekt og aktuell informasjon som statsministeren og regjeringen var kjent med, sier Anundsen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.