KLIMA

Må svare om tilsynsordninger

Kontrollkomiteen vil få svar på om de statlige tilsynsorgangene gjorde jobben sin, og om tilsynsordningene fungerte etter sin hensikt.
Kontrollkomiteen vil få svar på om de statlige tilsynsorgangene gjorde jobben sin, og om tilsynsordningene fungerte etter sin hensikt. Bilde: Jannicke Nilsen
25. mars 2010 - 07:46

Etter sterk kritikk vil Stortingets kontrollkomité undersøke myndighetenes håndtering av Vest Tank-ulykken.

Tilsynsordninger

Spørsmålene kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget stiller, er blant annet om de statlige tilsynsorganene gjorde jobben sin, og hva miljøministeren har gjort for å følge opp Sløvåg-saken, skriver Bergens Tidende.

«Myndighetenes oppfølging både før og etter ulykken gir grunn til å stille spørsmål ved om de tilsynsordninger som er etablert, fungerer etter sin hensikt», skriver kontrollkomiteen blant annet i et brev til miljøvernminister Erik Solheim (SV).

Vil klarlegge

– Det er helt påkrevd å ta opp denne saken med bakgrunn i den tragiske ulykken. Den kunne fort ha fått enda mer alvorlige konsekvenser. Derfor er det viktig å få klarlagt om de statlige tilsynsorganene har gjort jobben sin, sier komiteens nestleder Martin Kolberg (Ap). (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.