NETTARKIV

Må selv ta ansvar

24. jan. 2002 - 14:43

Konserndirektør Ole Arnfinn Opsahl i Veidekke mener at anleggsnæringen selv må ta ansvar for egen framtid. Det kom frem under hans åpningsforedrag på Fjellspregningskonferansen i Oslo, årets happening for anleggsbransjen i Norge.

- Vi må selv sørge for å sørge for at vi har de nødvendige rammebetingelser og sikre rekrutteringen til bransjen. Vi må sikre vår egen kompetanse og sørge for at erfaringen vår er etterspurt og vi må sørge for å delta i den offentlige debatten, mener Opsahl. Mange i bransjen vil hevde at den bestandig har gjort det, men Opsahl understreket at i dagens prioriteringssamfunn har ikke bransjen gjort dette godt nok.

- Vi har noen store og sentrale utfordringer fremover, og dette knytter seg til de punktene jeg har nevnt. Vi har en egen evnt til å mimre for mye og fortiden og i alt for liten grad bruke ressursene på en mer langsiktig planlegging for fremtiden. Bransjen trenger selverkjennelse, mener Opsahl, som også er leder av anleggsutvalget i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA). Opsahl mener bransjen i mye større grad må se framover og lansere ideer og muligheter, og slutte å se bakover og referere til hva man har gjort.(vn)

Årets gullfeisel til veteraner

Gullfeiselen er en utmerkelse for fremragende innsats for Norsk bergteknologi. I år gikk prisen til tre ildsjeler: sivilingeniørene Morten G. Johnsen, Per Tønder Smith og Ludvig G. Baumann. Alle har vært med siden innstiftingen av Norsk Forening for Fjellspregningsteknikk i 1964 hvor de har deltatt i ulike verv. (vn)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.