OLJE OG GASS

Må reparere på Melkøya

MÅ BYTTES: Yterligere fire kjølere skal byttes på LNG-anlegget på Melkøya.
MÅ BYTTES: Yterligere fire kjølere skal byttes på LNG-anlegget på Melkøya. Bilde: StatoilHydro
Anders J. Steensen
22. apr. 2009 - 10:25
Vis mer

Nok en gang stanses produksjonen på Melkøya for å få orden på den omstridte kjøleboksen som er sentral i LNG-produksjonen.

Arbeidet med å skifte ut de fire kjølerne som ikke er bygget om skal starte.

Planlagt stans

StatoilHydro starter i dag en lenge planlagt stans i produksjonen på LNG-anlegget på Melkøya i Hammerfest og produksjonen fra Snøhvit-feltet.

Etter en lengre innkjøringsperiode er produksjonen av LNG på Melkøya nå oppe på et høyt nivå.

Det er imidlertid fortsatt utfordringer med noen av anleggets sjøvannsvarmevekslere.

To skiftet

To av disse sju ble skiftet under en stans i fjor høst og ytterligere fire vil bli skiftet under en lengre revisjonsstans til høsten.

To av disse sju ble skiftet under en stans i fjor høst og ytterligere fire vil bli skiftet under en lengre revisjonsstans til høsten. FØRST: Stafjord B er allerede stanset for å bygges om til lavtrykks gassproduksjon. Øyvind Hage/StatoilHydro

I tiden frem til disse utskiftningene er gjennomført er det nødvendig med å stoppe produksjonen for inspeksjon av vekslerne.

En slik planlagt stans vil bli gjennomført de nærmeste to uker. Produksjonen vil i løpet av natten bli stanset og anlegget klargjort for inspeksjon og nødvendige utbedringer.

310.000 timer

21 plattformer blir stengt ned i sommer for vedlikehold og ombygginger.

Totalt er det planlagt at det går med 310.000 timer til å gjennomføre de planlagte arbeidsoppgavene på plattformer og landanlegg. I tillegg til vedlikehold og inspeksjonsarbeid, som er nødvendig for å opprettholde sikker og effektiv drift, skal mange anlegg i år oppgraderes for å øke produksjonskapasiteten, forbedre tekniske installasjoner og forlenge levetiden.

Arbeidet skal utføres av ansatte både i StatoilHydro og i leverandørselskaper langs hele kysten.

Revisjonsstansene planlegges gjennomført i perioden frem til 1. oktober på grunn av avtaler knyttet til gassalg og værforhold.

Lavt trykk

Statfjord B-plattformen er først ut. Der startet arbeidet 2. april.

Dette er en stor stans som blir den siste på plattformen i forbindelse med det store prosjektet som skal forlenge levetiden på Statfjord-feltet, som innebærer at plattformene skal primært produsere gass og ikke olje.

Oseberg-feltet skal i juni gjennomføre korte og krevende stanser, med omfattende oppgraderinger og prosjektarbeid.

Blant annet skal fakkelsystemet på Oseberg feltsenter repareres og deler av lavtrykksprosjektet gjennomføres.

Null skader

På Snorre A-plattformen skal det blant annet gjøres kapasitetsoppgraderinger. På Troll A-plattformen skal det blant annet forberedes en ny gassrørledning til Kollsnes og boligkvarteret skal utvides.

– En vellykket revisjonsstans er en stans uten alvorlige hendelser eller fraværsskader, gjennomført i henhold til plan. Vi har forberedt oss godt for å lykkes med dette, sier Frode Garmanslund, leder for revisjonsstansledelse og plansenter på norsk sokkel i StatoilHydro.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.