KRAFT

– Må kalles en skandale

TREIG: Administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova har bare klart å dele ut  én million av regjeringens tiltakspakke på over en milliard.
TREIG: Administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova har bare klart å dele ut én million av regjeringens tiltakspakke på over en milliard. Bilde: CAMILLA AADLAND
Stein Jarle Olsen
13. nov. 2009 - 08:34

I kjølvannet av finanskrisen bevilget daværende finansminister Kristin Halvorsen nærmere 20 milliarder kroner til å trygge eksisterende arbeidsplasser og å skape nye, som en del av regjeringens tiltakspakke.

Milliard

Enova fikk 1,2 milliarder av disse pengene, forutsatt at de skulle gå til prosjekter som kunne startes raskt, helst i år, skriver Dagens Næringsliv.

Så langt har Enova kun del ut én million kroner, altså under en promille av ekstrapengene.

– Dette må kalles en skandale. Regjeringens tiltaksmidler skulle bidra til å sikre sysselsettingen. Forutsetningen var at midlene skulle brukes i løpet av 2009. Nå er det seks uker igjen av året - og én promille er brukt, sier KrFs energi- og miljøtalskvinne Line Henriette Holten Hjemdal til DN.

Hun mener regjeringen nå må gjennomgå hvordan bevilgningen og Enova har fungert.

– Ikke unormalt

Enova-direktør Nils Kristian Nakstad sier at de store utbetalingene ikke vil skje før til neste år.

– Det var en enorm pågang. Så det var vel ikke unormalt at det tok noe tid. Vi regner med at størstedelen av utbetalingene vil skje i løpet av første halvår neste år. Vi vil selvsagt følge med i fremdriften, sier han.

Nakstad påpeker imidlertid at det er gitt tilsagn for hele beløpet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.