KLIMA

Må inn i 400 sikringsskap

Statsbygg skrur av lyset i regjeringskvartalet fra klokken 2030 lørdag kveld, som en del av markeringen "Earth Hour".
Statsbygg skrur av lyset i regjeringskvartalet fra klokken 2030 lørdag kveld, som en del av markeringen "Earth Hour". Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
27. mars 2009 - 14:57
Vis mer

Statsbygg støtter klimaaksjonen Earth Hour, som skal gå av stabelen verden over lørdag kveld fra kl 2030.

Tre mann

I regjeringskvartalet i Oslo må Statsbygg ha tre mann på plass fra tidlig lørdag ettermiddag for å få skrudd av lysene – og på igjen etter markeringen.

– Det enkleste ville vært å ta hovedsikringene, men så enkelt er det ikke. Dataparker må holdes oppe, og sikkerheten må ivaretas. Så det betyr at vi må inn i 400 sikringsskap for å ta strømmen der det er nødvendig for at regjeringskvartalet skal bli mørkt, sier Statsbyggs driftssjef i regjeringskvartalet, Eivind Kråkstad.

Mye av belysningen legges automatisk over på nattlys klokken seks for å spare energi.

Får hjelp

Belysningen som blir værende på, har imidlertid ikke egne brytere. Derfor må Statsbygg inn i underfordelinger og sikringsskap for å koble fra strømmen.– Det er om lag 3.500 personer som har sitt daglige arbeid i regjeringskvartalet; de fleste med eget kontor. Disse er ofte avlåst. Dersom det viser seg at noen ikke har slukket på sitt kontor, vil vakttjenesten i Departementenes serveicesenter bistå oss med å mørklegge disse, forteller Kråkstad.

Utenom regjeringskvartalet mørklegger Statsbygg en rekke andre norske bygg.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.