Må ha solid bransjeerfaring

Må ha solid bransjeerfaring
ØNSKER FAGMANN: Rolf Hestenes håper at etterfølgeren ikke blir en politiker, men en som har fagbakgrunn og som forstår bransjen behov. - Vedkommende som blir ansatt må ha full tillit fra våre medlemsbedrifter, sier Rolf Hestenes. Her sammen med Norsk Industris leder for fornybarsatsingen, Aslaug Haga. Bilde: Anders J. Steensen

Norsk Industri har utlyst stillingen som bransjesjef for olje og gass. Rolf Hestenes som har hatt denne stillingen i to år fyller 67 til sommeren og ønsker å trappe ned. – Jeg blir nok ikke helt ute, men ønsker ikke lenger å arbeide full tid. Jeg vil fortsatt være til disposisjon, men da som spesialrådgiver eller på konsulentbasis, sier Hestenes til tu.no.

Allsidig

– Rolf Hestenes har gjort en veldig god jobb. Hans etterfølger må være allsidig og forstå hvordan leverandørmarkedet fungerer, sier daglig leder i Linjebygg og nest leder i bransjestyret i Norsk Industri Olje og gass, Kristoffer Jenssen til tu.no. Han legger vekt på at vedkommende må ha gode kontaktskapende egenskaper.

– Vedkommende må kjenne bransjen inn og ut og ha god kontakt med medlemmene. I tillegg ha tillit hos myndigheter, innenfor forskningsmiljøene og mot media. Det er avgjørende at vedkommende har bransjekunnskap og at hjertet banker for leverandørindustrien i olje og gass. Og ikke minst, vedkommende må ha stor integritet. Vi skal huske på at vedkommende skal representere en bransje full av konkurrenter som gjerne sloss om de samme oppdragene, sier Jenssen.

Til sommeren

Hestenes vil arbeide for fullt fram til hans etterfølger overtar. – Jeg må vel regne med å arbeide fram til over sommeren, helt avhengig av når nestemann er klar for jobben. Det jeg ser som den største utfordringen er å tilby en lønn som er konkurransedyktig. Her har Norsk Industri en utfordring, fordi lønnsnivået her ligger lavere enn den gjør i olje og gassbransjen. Jeg håper ledelsen i Norsk industri forstår dette.

Les mer om: