OLJE OG GASS

Må ha solid bransjeerfaring

Bilde: Anders J. Steensen
Anders J. Steensen
12. mars 2010 - 14:37

Norsk Industri har utlyst stillingen som bransjesjef for olje og gass. Rolf Hestenes som har hatt denne stillingen i to år fyller 67 til sommeren og ønsker å trappe ned. – Jeg blir nok ikke helt ute, men ønsker ikke lenger å arbeide full tid. Jeg vil fortsatt være til disposisjon, men da som spesialrådgiver eller på konsulentbasis, sier Hestenes til tu.no.

Allsidig

– Rolf Hestenes har gjort en veldig god jobb. Hans etterfølger må være allsidig og forstå hvordan leverandørmarkedet fungerer, sier daglig leder i Linjebygg og nest leder i bransjestyret i Norsk Industri Olje og gass, Kristoffer Jenssen til tu.no. Han legger vekt på at vedkommende må ha gode kontaktskapende egenskaper.

– Vedkommende må kjenne bransjen inn og ut og ha god kontakt med medlemmene. I tillegg ha tillit hos myndigheter, innenfor forskningsmiljøene og mot media. Det er avgjørende at vedkommende har bransjekunnskap og at hjertet banker for leverandørindustrien i olje og gass. Og ikke minst, vedkommende må ha stor integritet. Vi skal huske på at vedkommende skal representere en bransje full av konkurrenter som gjerne sloss om de samme oppdragene, sier Jenssen.

Til sommeren

Hestenes vil arbeide for fullt fram til hans etterfølger overtar. – Jeg må vel regne med å arbeide fram til over sommeren, helt avhengig av når nestemann er klar for jobben. Det jeg ser som den største utfordringen er å tilby en lønn som er konkurransedyktig. Her har Norsk Industri en utfordring, fordi lønnsnivået her ligger lavere enn den gjør i olje og gassbransjen. Jeg håper ledelsen i Norsk industri forstår dette.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.