KRAFT

- Må fortsette Hagas linje

- SYND AT HAGA GIKK AV: Øistein Schmidt Galaaen i Norsk Vindkraftforening (Norwea) mener den nye statsråden må følge i Hagas fotspor når det kommer til arbeidet med fornybar energi.
- SYND AT HAGA GIKK AV: Øistein Schmidt Galaaen i Norsk Vindkraftforening (Norwea) mener den nye statsråden må følge i Hagas fotspor når det kommer til arbeidet med fornybar energi. Bilde: Norwea
Jannicke Nilsen
20. juni 2008 - 11:51

Haga fortjener honnør for å ha utrettet mye for norsk vindkraft, mener norsk Vindkraftforening, Norwea.

Ikke lett

- Det er et stykke igjen til den fornybare tidsalder. Når det er sagt fortjener Haga mye av æren for at samtalene om et felles norsk-svensk sertifikatmarked er gjenopptatt, og at Norges Vassdrags- og energidirektorat har fått midler til å øke kapasiteten til å behandle konsesjonssøknader, sier Øistein Schmidt Galaaen i Norwea.

Galaaen tror det ikke var lett å få gjennomslag for dette, og ikke minst den nye, økte investeringsstøtten til vindkraft, i regjeringen.

Rett i arbeid

- Haga har mye av æren for at regjeringen har snudd i en mer fornybar retning. Det må ha vært en krevende prosess. Å få snudd statsbudsjettet midt i en periode er ikke lett, sier Schmidt Galaaen.

Nå forventer Norwea at den nye statsråden som tar over følger i Hagas fotspor, og får fortgang i behandlingen av de påklagede vindkraftsakene som ligger i Olje- og energidepartementet.

Rett i arbeid

- Vi er spente på hvem som kommer, og vi forventer at han eller hun går rett i arbeid og fortsetter den kursen Haga har staket ut. Vedkommende må se betydningen av å begynne med vindkraft på land, og etterhvert ser framover mot vindkraft til havs, sier Schmidt Galaaen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.