NYHETER

Må bytte ut 500 billass pukk på E6

For dårlig kvalitet på steinmassene i den nye Hundorp-tunnelen på E6 i Oppland gjør at entreprenøren AF må bytte ut 500 billass

11. mars 2015 - 10:29

– Prøver vi har tatt av pukken viser at kvaliteten er for dårlig, forteller Øyvind Moshagen, som er prosjektleder i Statens vegvesen for nye E6 i Gudbrandsdalen til NRK.

Vegvesenet frykter at pukken kunne gitt problemer med telehiv over en strekning på én kilometer. Derfor fjernes pukk i en halv meters dybde på denne kilometeren, samt det første asfaltlaget som allerede er lagt. Totalt er det snakk om ca. nærmere 6.000 m3 pukk og over 600 m3 asfalt. Det utgjør over 500 lastebillass, og når alt er fjernet må nye 500 lastebillass fraktes inn igjen i tunnelen.

 

Partene er uenige

Det er AF-gruppen som er entreprenør, og som har lagt pukken. De ønsker ikke å kommentere saken overfor NRK, men de er sterkt uenige i vegvesenets krav om å fjerne massene.

– Våre faglige eksperter, blant annet Sintef, mener at forsterkningslaget både teknisk og kvalitetsmessig er mer enn godt nok, skriver AF-gruppen i et brev til Statens vegvesen.

Krangelen om kvaliteten på pukken har pågått i månedsvis, men AF-gruppen har til slutt gitt etter for kravet om å bytte ut massene. Dette tar ca. fire uker, og koster flere millioner kroner. Men AF-gruppen vil ikke betale for ekstraarbeidet.

– Vi krever merarbeidet dekket av vegvesenet, skriver AF-gruppen i brevet som NRK har fått tilgang til.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.