IKT

Må bytte leverandør

IBM har etter oppkjøpet av Informix kunngjort at de ikke vil videreføre det 4GL-baserte utviklingsverktøyet, og har ingen planer om å integrere Dynamic Server med sin DB2-database. Dermed blir et bytte uunngåelig.

Tilbud

Progress Company, en av verdens ledende leverandører av løsninger for e-business, tilbyr i en pressemelding brukere av Informix' database og utviklingsverktøy kostnadsfri overgang til tilsvarende produkter fra Progress.

–­ Vi mener å kunne tilby en bra løsning, fordi vi er en ren leverandør av programvare-verktøy med lang tradisjon for å jobbe med uavhengige partnere. Informix-utviklere vil finne vår teknologi og vårt 20 år lange engasjement for våre partnere svært attraktivt, tror direktør Steve Blow i Progress i Norge i pressemeldingen.

­Å ta i bruk et nytt utviklingsmiljø innebærer betydelige kostnader. Men utviklingsmiljøet i Progress, som kontinuerlig oppdateres med det siste innen teknologi (f.eks. XML, JMS osv.) tilbyr Informix' brukere og utviklere en åpen, standardbasert fremtid, sammen med Progress-databasens lave totalkostnader.

Full valuta

Progress tilbyr sluttbrukere full valuta for deres eksisterende Informix-lisenser, opptil verdien av nye Progress-lisenser. For eksempel vil en virksomhet med eksisterende databaselisenser fra Informix på 50.000 kroner, som oppgraderer til Progress RDBMS Enterprise med en lisensverdi på 60.000 kroner, kun betale differansen på 10.000 kroner (pluss årlig vedlikehold) for den nye lisensen.

For uavhengige programvarepartnere (Independent Software Vendors) inkluderer tilbudet gratis utviklingslisenser (forutsatt at vedlikehold er betalt), samt full valuta for eksisterende lisenser hos alle partnerens eksisterende kunder som går over fra Informix til Progress.

– Fra et teknologisk perspektiv er Progress' utviklingsmiljø basert på et programmeringsspråk som er kjent for Informix-utviklere, og en åpen, standardisert utviklingsplattform for e-business, OpenEdge. IBMs tilbud, som også inkluderer en utviklingsplattform for e-business, er primært basert på Java. Dette innebærer et stort hinder for programvarepartnere i nisjemarkeder, som ikke har de store utviklingsbudsjettene som Java krever, hevder Blow.

Les mer om: