DATATELE

Lyver om IT-kompetanse

Trond Heggelund
5. sep. 2007 - 08:09

Dette sier en leder i et norsk IT-selskap til Teknisk Ukeblad.

Vedkommende ønsker ikke å stå fram med fult navn fordi selskapet er med i flere private og offentlige anbudsrunder.

Har ikke folk

– I de fleste norske IT-bedrifter er det nå en så ekstrem mangel på kompetente fagfolk og spesialister at løgnaktige opplysninger har blitt en vanlig framgangsmåte i forbindelse med anbudsrunder, sier kilden.

I en del tilfeller klarer ikke bedriften å få tak i de rette folkene etter å ha fått et konkret oppdrag.

- Det siste året har det derfor blitt stadig flere oppkjøp av kontraktørbedrifter, underleverandører samt outsourcing av deloppdrag, hevder IT-lederen.Mange oppdrag

I februar skrev Teknisk Ukeblad at det koker i IT-bransjen, Oppdragene står i kø for konsulentselskapene. 1153 nye hoder skal ansettes. Overgangssummer og premiering til dem som skaffer de rette folkene blir stadig mer vanlig.

I mars kunne vi avdekke at kampen om spesielt IT-konsulentene er skarpere enn noensinne. De mindre konsulentselskapene sliter mest i kampen om hjernetrusten.

Siden har hodejakten i bransjen blitt både mer intensiv og tøffere. Det har kommet en rekke nye større IT-kontrakter, spesielt innen offentlig sektor, hvor det er mange store og omfattende prosjekter. Og flere slike store kontrakter blir det utover høsten.Burde bli diskvalifisert

– Dette har gjort mange IT-bedrifter desperate. Overfor potensielle oppdragsgivere tar de seg friheter og serverer løgnaktige personell- og kompetanseopplysninger når de legger inn anbud, hevder kilden.

Ifølge IT-lederen er det bare et tidsspørsmål før noen IT-bedrifter blir tatt for å ha drevet med manipulering i anbudsprosessen.

- Dersom det blir avslørt et konkret tilfelle, burde bedriftens navn bli offentliggjort og diskvalifiseres for å legge inn nye anbud i en gitt periode. Men dette er jo opp til den enkelte oppdragsgiver å avgjøre, sier kilden til Teknisk Ukeblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.