OLJE OG GASS

Lyste ut 300 offshorestillinger: – Har fått fantastiske søkelister

Men KCA Deutag holder søkertallet hemmelig.

De såkalte CAT J-riggene skal operere på Oseberg og Gullfaks. Boreselskapet KCA Deutag har søkt etter 300 personer til å jobbe offshore.
De såkalte CAT J-riggene skal operere på Oseberg og Gullfaks. Boreselskapet KCA Deutag har søkt etter 300 personer til å jobbe offshore. Bilde: Statoil
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
12. apr. 2016 - 13:24

Midt i oljebransjens gedigne nedgangstid, med masseoppsigelser, omstillinger og lønnsomhetsutfordringer, dukket det for et par måneder siden opp noe så sjeldent som hundrevis av ledige offshorestillinger.

Det var boreselskapet KCA Deutag som lyste ut alle stillingene, som skal bemanne de to såkalte CAT J-riggene Statoil har bestilt.

Offshore.no omtalte tidligere i år den store oppbemanningen. I artikkelen går det frem at alt fra boresjefer til hjelpearbeidere skal ansettes.

Rotasjon i Sør-Korea

I en av stillingsannonsene som lå ute på finn.no – der selskapet søker etter plattformsjef til riggene, heter det at KCA Deutag Drilling Norge ser etter motiverte medarbeidere som vil være med å starte opp to nye CJ-70 jackuprigger.

– Mannskapet er planlagt å gå en rotasjon på verftet i Sør-Korea med antatt start fra januar 2017 og frem til riggen går i transitt til Norge, mellom februar og april 2017, heter det i annonsen.

– I transittperioden vil det være kursvirksomhet. Rigg nummer 1 skal være klar for operasjon offshore 2017 og rigg nummer to er planlagt å gå fra verftet om lag et kvartal senere, heter det videre.

Potensiell verdi: 12,8 milliarder

Teknisk Ukeblad har vært i kontakt med selskapet som opplyser at det har vært svært stor interesse for de om lag 300 stillingene.

De vil dog ikke si noe om hvor mange søkere det har vært snakk om.

– Vi kommenterer ikke antall søkere. Men responsen har vært fremragende, som man kunne forvente i dagens marked, sier administrerende direktør i KCA Deutag i Norge, Paul Horne.

Han forklarer at de har igangsatt rekrutteringsprosessen for de 300 som skal jobbe på de to riggene.

– Dette er snakk om arbeidskraft med maritim og teknisk kunnskap, samt boring, sier han.

Kontrakten ble KCA Deutag tildelt i juni 2013, og ifølge Offshore.no er verdien av kontraktene 5,2 milliarder kroner. Inkludert opsjoner er potensiell bruttoverdi på 12,8 milliarder kroner, ifølge bransjenettstedet.

CAT J-riggene skal operere på Gullfaks og Oseberg, og riggene skal i motsetning til hva som er vanlig, eies av de to lisensene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.