PRODUKTNYHETER

Lysstyring for byggeprosjekter

LuxMaster lysreguleringssystem er basert på bevegelsesdetektorer som gjør det mulig å senke strømkostnadene betydelig.

LuxMaster, som forhandles i Norge av Staubo Elektro Maskin AS, registrerer først at det er personer til stede i rommet og skrur deretter lyset på hvis nødvendig.

Systemet styres av en dimmer som regulerer lysstyrken i armaturen i forhold til omgivelseslyset. Det generelle lysnivået på arbeidsplassen holdes på denne måten konstant. Man er til enhver tid sikret optimalt arbeidslys uten å bruke mer energi enn strengt nødvendig, og lyset vil slokke når det ikke lenger er personer til stede i lokalet.

For å oppnå sikker registrering, er man avhengig av et riktig antall bevegelsesdetektorer riktig plassert. En bevegelsesdetektor har tre innebygde pyrosensorer som hver registrerer 360°.

Linsens bikubemønster er delt inn i 10 plan med 200 registreringssoner, som gjør at selv den minste bevegelse blir registrert i nærsonen (2 meter radius fra sensoren) og gangbevegelser blir registrert i fjernsonen (opptil 12 meter fra sensoren).

Større kontorer kan på denne måten overvåkes med bare en føler. Ved å dekke deler av sensoren med de medfølgende dekkskålene, kan man unngå uønsket påvirkning for eksempel fra ovner, eller målrette virkningen mot visse deler av rommet.

Systemet gir en energibesparelser på 40 -70%, og kan styre glødelamper med til sammen 2000 W effekt eller lysrør opptil 500 VA. Ved større belastninger må et relé tas i bruk.

Utkoblingsforsinkelsen er innstillbar fra 4 til 15 minutter. Systemet kan stilles inn til å holde et konstant lysnivå mellom 20 og 1300 lux.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.