NETTARKIV

Lyspunkt neste år

Norsk Hydros valg av Aker Kværner som hovedpartner for landanlegget på Nyhamna i Ormen Lange-prosjektet, gir arbeid til pressede verksteder og verft.

Prosessanlegg, kraftforsyning, væskefangere, tankanlegg og bygg og anleggskontrakter vil lyses ut som totalkontrakter, EPC. Dette kan bety at mange av oppdragene kan havne på norske selskaper. De har gjennom mange år vist at de er konkurransedyktige når kontrakten omfatter ingeniørtjenester og innkjøp av materiell i tillegg til fabrikasjon.

Utfordringen for mange av anbyderne er at kontraktene ikke vil bli tildelt før i 2004 eller 2005. For verksteder med tynne ordrebøker kan derfor ventetiden bli lang. Landanlegget vil i stor grad følge det samme sporet som Troll-anlegget på Kollsnes.

Landanlegg er en utfordring for leverandørene. Mens man offshore er vant til å forholde seg til ett tilsynsorgan og ett regelverk, Oljedirektoratet, finnes det på land over 100 forskjellige offentlige tilsyn og myndigheter som skal gi uttalelser og tilsagn for prosjektet.

Anders J. Steensen

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.