NYHETER

Lyskunst

Astrup Fearnley Museet beskytter verdifull kunst med moderne lysstyring.

Skikkelig styring av lys, persienner og varme sørger for at kunsten både kommer til sin rett med maksimal beskyttelse mot uønsket stråling.
Skikkelig styring av lys, persienner og varme sørger for at kunsten både kommer til sin rett med maksimal beskyttelse mot uønsket stråling. Bilde: Marianne Vågan
17. apr. 2013 - 13:18

Driftssjef Willy Sabel forteller at kunstverk er sensitive for lys- og temperaturendringer, som ofte oppstår i bygg med store vindusflater og mye lys.

- Vi ønsker jo et lyst bygg for at kunsten kommer til sin rett. Gode systemer for lys og solskjerming er ekstra viktig i et museum, sier han.

 

Styringssystemet fra Scheider Electric skal være enkelt å programmere til ulike lysscenarioer for forskjellige kunstutstillinger, noe som øker fleksibiliteten i bygget.

 

Det er designet med rom i dobbel høyde under glasstak som filtrerer det naturlige lyset, i tillegg til flere mindre rom. Det KNX-systemet baserte sørger også for automatisk utrulling av persienner ved for mye lys, og ruller dem inn automatisk ved for eksempel for mye vind eller for lite lys.

 

SRO Prosys og Smart Consult har stått for programmeringen av systemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.