IT

Lysere for Funcom

Age of Conan ble raskt forlatt av spillerne, til tross for stor interesse i begynnelsen. Etter mye jobb med innhold og promotering ser Funcom nå at mange er på vei tilbake.
Age of Conan ble raskt forlatt av spillerne, til tross for stor interesse i begynnelsen. Etter mye jobb med innhold og promotering ser Funcom nå at mange er på vei tilbake. Bilde: FunCom
Stein Jarle Olsen
18. mai 2009 - 12:19

Spillselskapet Funcom presenterte fredag sine kvartalsresultater, og etter en del blodrøde tall den siste tiden, kunne de endelig vise til overskudd.

Både opp og ned

Omsetningen i første kvartal var på 7,7 millioner dollar, rundt 50 millioner kroner.

Det er langt opp fra de 963.000 dollarene Funcom kunne vise til i samme periode i fjor, men likevel ned fra 8,6 millioner i forrige kvartal.

Overskuddet før skatt var på 1,4 millioner dollar.

Feilet

Funcoms megasatsing Age of Conan ble i utgangspunktet godt mottatt i markedet, men da spillerne etter hvert oppdaget at det begynte å bli tynt med innhold utover i spillet, falt spillermassen dramatisk.

Funcom ble etter hvert omdøpt til "Failcom" på diverse forum, og i november rapporterte direktør i markedsledende Blizzard at to av tre hadde kommet tilbake til World of Warcraft etter å ha spilt Age of Conan.

Analytikerne anslo da at Funcom hadde rundt 100.000 aktive spillere, og selskapet erkjente i kvartalspresentasjonen at de foreløpig ikke hadde klart å skape et spill som engasjerte brukerne tilstrekkelig.

Flere spillere

Nå er optimismen tilbake.

– De positive indikasjonene fra januar 2009 har blitt forsterket i de følgende månedene for Age of Conan. Dette, kombinert med en økning i nye abonnenter i første kvartal, har ført til en stabil og solid brukerbase for spillet, skriver Funcom i kvartalspresentasjonen.

De poengterer også at spillerne gjennomsnittlig blir lenger i spillet enn tidligere.

Troen er også stor på selskapets neste storsatsing, som har fått navnet "The Secret World".

I tillegg jobber man med noen gratis onlinespill, og det er per dags dato rundt 30 mennesker på dette prosjektet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.