DRIFT OG VEDLIKEHOLD

Lyser ut driftskontrakt på 361 km riksveg i Sunnmøre og indre Romsdal

Kontrakten har fem års varighet, men har forlenges ytterligere i hele tre år.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto Illustrasjonsfoto: Frode Hansen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
30. jan. 2023 - 08:59

Oppdraget som Statens vegvesen nå lyser ut omfatter drifts- og vedlikeholdsoppgaver, med funksjonsansvar for noen av oppgavene, på riksveger og riks-g/s-veger med tilhørende sideanlegg, sideområder, utstyr og installasjoner i Volda, Ørsta, Sula, Ålesund, Giske, Vestnes, Rauma, Lesja og Dovre kommuner.

Dette er veier som et trafikkspenn fra ÅDT 2 000 til omlag ÅDT 26 000, og det forventes en årlig trafikkvekst på ca. 1,5 %.

Som vanlig dreier også denne driftskontrakten seg i hovedsak om rutinemessige og andre driftsoppgaver, men også mindre vedlikeholdsoppgaver på vegnettet.

Oppdraget omfatter også inspeksjon og registrering, planlegging av virksomheten, beredskap mht. vinterdrift og generell trafikkavvikling, dokumentasjon, rapportering til byggherren, informasjon til publikum og håndtering av andre oppgaver som er nødvendige for drift og vedlikehold av vegnettet.

Det opplyses i utlysningen om en mulighet for at strekningen E136 Stuguflåten – Dombås tas inn som en endring av omfang i kontrakten fra 2205 til 2028  totalt 103,9 km.

Kontrakten gjelder for perioden fra og med 2023-09-01 til og med 2028-08-31 for alle
oppgavene som er beskrevet, med mulighet for forlengelse 12, 24 eller 36 måneder.

Frist for tilbud er satt til 11. april.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.