OLJE OG GASS

Lysende slange

Reflekterende mini-flytere på bunkringsslanger øker sikkerheten rundt offshoreinstallasjoner.
Bildet er digitalt manipulert
Reflekterende mini-flytere på bunkringsslanger øker sikkerheten rundt offshoreinstallasjoner. Bildet er digitalt manipulert Bilde: Øyvind Hagen/Statoil
Tore Stensvold
24. aug. 2006 - 10:20

Det betyr sikrere håndtering av bunkringsslanger mellom oljeinstallasjon og forsyningsskip. Bunkring kan dermed også utføres når det er mørkt.

TESS kom fram til en løsning der de trer flytere i spesialmateriale utenpå slangene. Teknologien og materialene er kjente, men bruksområdet nytt.

UV-lys

Med belysning av UV-stråler blir bunkringsslangens posisjon synlig i all slags vær og i dårlig lys. Flyterne beskytter også bunkringsslangene mot mekanisk påvirkning og forebygger slangehavari.

Den lave risikoen for slangehavari reduserer muligheten for utslipp og driftstans. Det betyr også økt sikkerhet i området rundt oljeplattformen, skriver TESS i en pressemelding.

Hvit vegg

Med vanlig flomlys eller søkelys blir slangene ofte mindre synlige fordi refleksen fra tåke, snø og sjøsprøyt reflekterer lyset og reduserer sikten.

Det blir på samme måte som når man kjører bil og bruker fjernlys i tett tåke og snøvær - sikten blir faktisk dårligere.

Reflekterer UV

Med UV-stråler fra spesielle lyskastere er det bare miniflyterne produsert i et spesialkomponert materiale som reflekterte lyset.

De lyser klart og tydelig uten forstyrrende reflekser fra miljøet rundt. Alt annet er mørkt.

Et enklere alternativ er miniflytere med refleks. Denne løsningen er allerede tatt i bruk med godt resultat, ifølge TESS.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.