IT

Lyse kaprer 10 000 dansker

Leif Hamnes
29. mai 2009 - 12:22

Energiselskapet Lyses vekst i telekomsektoren fortsetter – nå også i Danmark.

Gjennom selskapet Altibox Danmark har Lyse nå kjøpt retten til å levere tjenesteinnhold på fibernettet og overta alle de 10 000 kundene til MidtVest Bredbånd.

MidtVest Bredbånd fikk i januar i år betalingsproblemer, og har de siste månedene vært under administrasjon av en bobestyrer, opplyser Lyse i en pressemelding.

Dansk bredbåndsallianse

De seks energileverandørene som står bak MidtVest Bredbånd vil fortsatt eie og bygge fibernettet.

Salg og markedsføring av fiberforbindelser og innholdsprodukter skal skje gjennom en felles innsats.

– Altibox er en seriøs og solid samarbeidspartner som har stor erfaring med å utvikle og levere tjenester til fibernettet. Samtidig har de seks energiselskapene en god forankring i lokalsamfunnet. Til sammen gir det et sterkt konsept til fordel for kundene, forklarer Flemming Poulsen, styreleder i MidtVest Bredbånd.

Et yndigt marked

Altibox er utviklet av Lyse-konsernet i Stavanger.

I dag benytter over 130 000 norske husstander Altibox, som profilerer seg på kombinasjonen digital-Tv, rask internettlinje og IP-telefoni gjennom fiberkabelen. I tillegg er alarm- og mobiltjenester i ferd med å tilknyttes fiberstrukturen.

– Vi ser gode muligheter til å inngå samarbeid med flere selskaper i Danmark. Med 10 000 kunder har vi fått en flott start for det nye danske selskapet, sier Eirik Gundegjerde, telekomdirektør i Lyse.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.