T2

Lys for høstmørke

24. aug. 2004 - 08:33

Til nå har du måttet ty til kraftige halogenpærer for å kunne lese avisen om natten på 200 meters hold med kikkert og solbriller, men det slipper du nå.

Halogenpærer har den ekle bieffekt at de drenerer de rådyre litiumbatteriene i et tempo som ikke er forenlig med innholdet i lommeboken din.

Den nye "Super Nova" LED-pæren som sitter i to nykommerne fra Peli, klarer seg med et kraftuttak på 1 watt for å lyse opp tilværelsen din.

Det er mer enn en femdobling fra tidligere modeller. Med mindre du er våken hele natten og ekstremt mørkredd, kan du glemme pærebytte. Disse lyskildene varer 10.000 timer, og det slår halogen med 300-gangeren.

Peli M6 LED, som kan monteres på våpen for å flombelyse elgen før den vandrer til de evige jaktmarker, er basert på litiumbatterier som gir deg 40 timer flomlys.

Noen få kilo elgstek burde rettferdiggjøre investeringen på 1400 kroner. Og for den prisen får du med batteriene og belteholder.

Peli Sabrelite LED er en enklere modell til litt over tusenlappen som bruker tre vanlig C-batterier og har 100.000 timer lampelevetid. Over elleve år!

Den har en ny reflektor som gir en firkantet lysstråle, og den er vann- og trykktett nok til at du kan ta den med 150 meter under havoverflaten. Skal du dypere, bør du finnen en annen lyskilde.

Importør er Dacon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.