MOBIL

Lyntest: Nokia Lumia 610

MWC 2012: Nokia Lumia 610 kommer til å koste deg godt under 2000 kroner.

Marius ValleMarius ValleJournalist
29. feb. 2012 - 13:29

Kort fortalt om Nokia Lumia 610

Nokia lanserte sine nye telefoner på mandag, og overrasket alle ved å lansere en Symbian-telefon med kamera med smått utrolige 41 megapikslers oppløsning. De viste også frem nyheter i Lumia-serien.

Nokia Lumia 900 ble annonsert i europeisk versjon, mens den nye modellen Lumia 610 også ble lansert. Lumia 610 er en lavere spesifisert Windows-mobil, som får en lav pris.

Hva gjør Lumia 610 spesiell?

Telefonen har fått svakere maskinvarespesifikasjoner enn andre Windows-telefoner. Det som er spesielt med dette er at Microsoft tidligere har krevd at telefonene skulle ha et sett med minimumsspesifikasjoner, som 512 MB arbeidsminne og annet. Nå har de lansert en ny versjon av Windows Phone 7, som lemper på disse kravene.

Det betyr at det fremover vil komme billigere Windows-telefoner, i tillegg til de dyrere. Lumia 610 er å anse som startskuddet, men også ZTE har lansert en tilsvarende spesifisert telefon under messen; ZTE Orbit.

Funker det?

Lumia 610 skal koste 189 euro før skatt, eller i overkant av 1700 kroner med moms når den kommer i salg. Det gjør den til den billigste Windows Phone 7-telefonen som er lansert.

Og dette synes defintivt på telefonen, som fremstår som en billigmodell både i utseende og materialvalg. Her har Nokia valgt vanlige plastdeksler, og formen er ikke akkurat like eksklusiv som på Lumia 800, eller Lumia 710 heller for den saks skyld.

Ikke at vi kaller den stygg. Lumia 610 har en glossy ramme rundt skjermen, og kommer i en rekke forskjellige farger som rosa og blå, i tillegg til sort.

Tykkelsen er 12 millimeter, noe som ikke akkurat gjør telefonen tynn, men så føles den ikke overdrevent stor heller.

3,7 tommers skjerm

Skjermen måler 3,7 tommer, og er en vanlig LCD-type. Oppløsningen er den samme som på øvrige Windows-mobiler; 480 x 800 piksler. Vi hadde forventet at skjermen ikke skulle være noe særlig, men vår umiddelbare reaksjon er at den ser ut til å være skarp og fin. Den reagerer også utmerket på berøring.

Lumia 610 er basert på en Qualcomm Snapdragon S1-systembrikke, som har prosessor på 800 MHz. Arbeidsminnet er 256 MB. Andre Windows-telefoner har vært nødt til å ha minst 1 GHz og 512 MB RAM.

Flyter fint

En skulle kanskje tro at telefonen ville bli tregere av denne maskinvaren, men Microsoft har passet på at Windows Phone flyter jevnt og fint også her. Men vi merker oss at nettleseren og andre apper bruker litt mer tid på å starte opp enn på Lumia 800.

Det er lagt begrensninger på telefonen, siden maskinvaren er så svak. Den kan for eksempel ikke installere alle apper fra Marketplace.

Utover dette fungerer Lumia 610 som en hvilken som helst annen Windows-mobil, og føles jevnt over raskt i responsen. Vi opplevde ikke noen menyhakking eller noe i den duren den stunden vi fiklet med telefonen.

Lumia 610 skal komme i salg i løpet av andre kvartal i år.

Blir det bra?

Lumia 610 ser ut til å kunne bli en god inngang til Windows Phone 7-verdenen til en billig penge. Men vi tipper mange vil kjølne etterhvert som det kommer frem hvilke apper som ikke fungerer på telefonen.

Men den er godt bygget, har rimelig god skjerm, mange muligheter og et menysystem som er enkelt å bruke. Akkurat dette vil nok friste mange som bare er ute etter en billig og grei smarttelefon.

NESTE SIDE: Spesifikasjoner for Nokia Lumia 610

 

Les også disse lyntestene

Panasonic Eluga

HTC One S

HTC One X

Sony Xperia P

Sony Xperia U

Huawei Ascend D quad

Her finner du alle våre artikler fra Mobile World Congress

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.