MOBIL

Lyntest av Samsung Galaxy Tab 10.1

MWC 2011: Vi har sett nærmere på Samsungs nye Galaxy Tab.

Marius ValleMarius ValleJournalist
15. feb. 2011 - 15:49

Samsung lanserte søndag sin nye tablet Galaxy Tab 10.1. Dette er en videreutvikling av Galaxy Tab P1000, som selskapet lanserte i fjor høst.

Tab 10.1 er imildertid mer en rendyrket tablet, mens Tab P1000 på mange måter var en forvokst Android-telefon.

Hva er spesielt med Galaxy Tab 10.1?

Tab 10.1 er en kraftig oppgradering i forhold til den originale Tab. Skjermen har vokst fra 7 til 10,1 tommer, og maskinvaren har blitt kraftig oppgradert.

Den nye Tab-en kjører også Android 3.0, som er Googles tablet-utgave av operativsystemet. Det er ingen tilpasninger i menyene her, så Tab 10.1 kjører originale Android-menyer.

Vekt og tykkelse er også med på å gjøre Tab 10.1 interessant, da den er sparsommelig på begge deler.

Alle tableter må tåle sammenligning med Apples iPad, og fra et teknisk ståsted er Tab 10.1 langt råere.Samsungs Stig Ove Langø viser frem den nye Galaxy Tab 10.1.

Hvordan er den i praksis?

Samsung har fokusert mye på å gjøre de nye toppmodellene sine tynne og lette. Som med Galaxy S II var vi veldig overrasket over hvor lett Tab 10.1 er.

Vekten er 599 gram, noe som er en god del mindre enn iPads 730 gram. 

I motsetning til iPad, som er laget i aluminium, er Tab 10.1 laget i plast. Kvalitetsfølelsen ikke er nok ikke fullt på høyde, uten at vi påstår at Tab 10.1 føles billig eller skranglete.

Små, men viktige detaljer

Tvert i mot setter vi pris på utformingen Samsung har valgt. Det er en ganske standard nettbrettutførelse, men baksiden har noen små detaljer som har stor betydning.

Materialet er en ru plastoverflate, som gjør at Tab 10.1 ikke sklir lett ut av hendene. Vi forsøkte å legge den i håndflatene, og konstaterer at det skal en del til før den begynner å skli.

Baksiden er også ergonomisk utformet for å passe måten du naturlig holder tableten på. Det vil si at det er el slags grop på hver side som er formet for å passe fingrene dine.

Baksideutformingen gjør at Tab 10.1 ligger godt i hendene.

Og det trengs, da dette ikke er en enhet det er praktisk å holde med en hånd.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

Glass

Hele fremsiden av Tab 10.1 er dekket av en glassplate. Dette er såkale Gorilla Glass, som er laget for å være motstandsdyktig mot riper og annen påkjenning.

Dermed skal det i teorien være vanskelig å knuse skjermen.Tab 10.1 sammenlignet med Nokia N8.

Mangler USB

Samsung har dessverre nok en gang gått for en løsning hvor du må bruke en spesialplugg for å lade og overføre data. Det er ingen standard Micro-USB-tilkobling her.

Rundt enheten finner du en forskjellige taster, som volum og skjermlås. Det er også inngang for Micro-SD-minnekort, og et SIM-kortspor.

På høyre og venstre side sitter det høyttalere. Det sitter også utgang for 3,5 mm minijack på siden.

På neste side ser vi nærmere på ytelsen og maskinvaren »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.