MOBIL

Lyntest av Puma Phone

Puma har nå lansert sin mobiltelefon: The Puma Phone, og vi har tatt en titt på den.

16. feb. 2010 - 14:40
Vis mer

Som vi nevnte tidligere i dag skulle vi dekke lanseringen av Pumas nye mobiltelefon. Telefonen hadde stått i monter siden messen åpnet, men var for det meste tildekket. Det vi kunne se var at det var en rimelig liten telefon med solcellepanel på baksiden. Vi var litt spente på hvilken målgruppe denne telefonen var rettet mot og så klart hva som lå i grunn. Dette har vi nå fått svar på.

Puma Phone

Telefonen ha to sider til seg, en leken side som Puma omtaler som "Lifestyle" og en side som da logisk nok dreiser seg om sport. Lifestyle-siden består av applikasjoner du kan ta nytte av i hverdagen, som musikkspiller/radio, klienter for sosiale medier, navigasjon, kamera og nettleser. Den sportslige siden gir deg gode hjelpemidler til dine treningsøkter. her har du stoppeklokke, GPS-applikasjoner for både løping og sykling, skritteller og kompass for seiling. Puma Phone er altså som ventet en telefon som også er en treningskamerat.

På telefonen finner vi Puma World som er plassen du laster ned applikasjoner fra, hva og hvor mye som vil være tilgjengelig her, og om det koster eller ikke, det har vi enda ikke fått snusen i. Applikasjoner som du har lastet ned legger seg i Puma Bag som er en mappe med oversikt over dine nedlastninger.

Puma Phone er utstyrt med er 3,2 megapiksel kamerat med LED-blits og har i tillegg et frontkamera for videosamtaler. Videosamtaler skal være en enkel sak og har et fint og brukervennlig grensesnitt.

Eget operativsystem

Sagem har utviklet denne telefonen for Puma, og de har gitt telefonen sitt eget OS med minimalistisk design som er meget intuitivt. Sagem har hatt fokus på at telefonen skal være bare enkel å bruke, og OSet er godt egnet for trykkskjermbruk. Hovedmenyen består av et par store ikoner som er snarveier til de applikasjonene du ønsker å ha liggende på denne skjermen. Herfra kan du bla til neste side og kommer da til resten av menyen med store ikoner plassert i et rutenett.

De som står bak dette operativsystemet ser ut til å være en artig gjeng. I tillegg til artige tekster for ulike skjermvalg og lignende, har Puma Phone et eget ikonmeldingssystem. Du kan altså sende masse forskjellige ikoner med tilhørende beskjeder til andre mennesker. Sannsynligvis må disse også ha Puma Phone, men dette er enda uvisst.

Hvis det ikke er ikoner for et valg er det store tekstbaserte taster som er enkle å treffe med fingeren. I menyen ligger det bare ikoner for applikasjonene på telefonen. Dersom du vil gjøre endringer i innstillinger blar du frem denne menyen fra nede i høyre hjørne.

Design

Telefonen har en 2,8 tommers stor TFT-skjerm med full touch og en oppløsning på 240 x 320 piksler. Etter det vi kunne bedømme var skjermen bra responsiv.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Som nevnt er telefonen utstyrt med solcellepanel som dekker nesten hele baksiden. Dette gjør seg godt når man gjerne skulle hatt litt mer batteri på telefonen.

Puma Phone har støtte for super-3G og Bluetooth 2.1 og den har 3,5 mm minijack så du kan få gleden av å høre på musikk gjennom et vanlig headset. Vi vet ikke noe om lagringskapasitet enda, men telefonen har støtte for microSD-minnekort.

Puma er som kjent mye involvert en en håndfull sportsgrener som blant annet seiling, løping og golf, med dette i bakhodet har Puma laget applikasjoner for de respektive grenene som lar deg enkelt følge med og delta på forskjellige måter.

Puma Phone skal være tilgjengelig for salg i hele Europa. Vi skal se om vi får et mer personlig møte med Puma Phone, så følg med for oppdateringer.

Her under kan du se en kjapp demonstrasjon av telefonen:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.