MOBIL

Lyntest av Nokia N8 og E7

Vi har kikket nærmere på Nokias nye toppmodeller.

Marius ValleMarius ValleJournalist
22. sep. 2010 - 21:32

Nokia er på vei inn igjen i varmen. Det er inntrykket vi sitter med etter å ha tatt Nokias nye N8 og E7 nærmere i øyesyn.

Mye er allerede skrevet om de nye telefonene, spesielt N8 som ble lansert i april. De som har fått prøve de nye modellene har stort sett formidlet positive inntrykk, og vi føyer oss glatt inn i den rekken.

Vi har sett på Nokia N8, Nokia E7, og operativsystemet og maskinvaren i telefonene.

Nokia N8

N8 slår oss som et kvalitetsprodukt. Den er bygget med et metalldeksel, og føles godt skrudd sammen. Kameraet på baksiden stikker et stykke ut av telefonen, noe som kan tilgis dersom kameraet er like imponerende som Nokia fremstiller det. De har hevder å ha lagt mye energi i å utstyre det med god optikk og en bildesensor som er fysisk større enn på andre telefoner. Pikselstørrelsen skal være nesten 50 prosent større enn på tilsvarende kameratelefoner.

Kameraet har også fått en xenon-blits. Det vil si at den har en blitslampe slik vanlig kameraer har.

Les også: Denne videoen er tatt opp med Nokia N8 »Skjermen er av typen AMOLED, måler 3,5 tommer og fyller godt ut fremsiden av telefonen. Vi syns den er veldig skarp og klar, og at den duger meget bra til video. Det er snakk om en kapasitiv trykkskjerm, noe som betyr at det holder å berøre den lett. Vi opplever responsen som svært god.

Rask

N8 virker ellers godt utstyrt på maskinvaresiden. Under bruk opplever vi at programmer starter raskt, og det går kjapt å veksle mellom kjørende programmer.

Den eneste tasten under skjermen er menytasten, som også brukes til å åpne oversikten over programmer som kjører. Det er volumtaster, kameratast og låsebryter på sidene av telefonen. På toppen sitter utganger for lyd og video.

På neste side ser vi nærmere på Nokia E7 »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.