MOBIL

Lyntest av LG Optimus Black

Vi har tatt en grundig titt på LGs nye Optimus Black.

Marius ValleMarius ValleJournalist
13. jan. 2011 - 19:13
Vis mer

LG lanserte for en uke siden Optimus Black. Denne telefonen har ifølge LG markedets lyseste skjerm. 

Dette besørges av den nye LCD-skjermteknologien NOVA, som som ifølge produsenten bruker 50 prosent mindre energi enn en vanlig LCD-skjerm, og 50 prosent mindre strøm enn en AMOLED-skjerm ved visning av et helt hvitt bilde.

Bruker mindre strøm

Dette skal naturligvis redusere strømforbruket, spesielt ved surfing. På de fleste nettsider er hvitt en dominerende farge, og ved lavere energibruk vil du bruke mindre strøm under surfing.

Telefonen har et batteri med en kapasitet på 1500 mAh, men hva dette betyr i form av praktisk brukstid er foreløpig ikke kjent. Batteriet er for øvrig krympet 20 prosent i fysisk størrelse i forhold til andre 1500 mAh-batterier, for å gjøre telefonen tynnere.

Lyssterk og skarp

Skjermen er veldig lyssterk. Dette legger du spesielt godt merke til når du sammenligner med en annen telefon. Det ser umiddelbart ikke ut som om LG overdriver her.

Oppløsningen er ellers god, så her får du et skarpt og klart bilde. Støtte for multitouch er på plass. Vi gleder oss til å få anledning til å se hvordan denne er i daglig bruk.

Les mer om skjermen her »


Tynn og avrundet

Det er ikke bare skjermen som gjør Optimus Black interessant. Telefonen er svakt buet i kantene, slik at den føles en del tynnere enn den faktisk er, og med en tykkelse på 9,2 millimeter er dette ganske vesentlig. Langs sidene er telefonen litt over seks millimeter tjukk, og den er avrundet i bunnen.

Optimus Black føles også veldig lett i forhold til størrelsen. 

På toppen av telefonen sitter strømtasten og tilkobling for mikro-USB og 3,5 mm minijack. Tastene under skjermen er et berøringsfølsomt panel, og på venstre side sitter volumtastene. 

Hele telefonen er laget i plast. Dette er et tveegget sverd, siden telefonen ikke føles like eksklusiv som metalltelefoner. Men den kan samtidig gjøres tynnere og lettere, slik Optimus Black er. 

Tross plastikkdeksel er det ikke så mye å si på byggekvaliteten. Vi vil sammenligne kvaliteten med Samsung Galaxy S, som også har plastdeksler. Det er åpenbart at Optimus Black ikke er laget for å tåle all verdens mishandling, men den virker ikke spesielt skjør heller.

Maskinvare

LG har funnet frem er en Snapdragon-plattform med Cortex A8-prosessor som kjører på 1 GHz. Her er det altså ikke noen tokjerneprosessor, men maskinvaren er rimelig lik den du finner i telefoner som Samsung Galaxy S og Sony Ericsson X10.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Telefonen har ellers de vanlige Android-spesifikasjonene med 3G, GPS og Wi-fi. En interessant detalj er at dette er LGs første telefon med støtte for Wi-Fi Direct-teknologi. Det vil si at du kan sende filer direkte over Wi-fi-tilkobling.

Les mer om Wi-Fi Direct her »

Operativsystem

Operativsystemet er Android 2.2, men telefonen skal komme med Android 2.3 når den ligger klar i butikken. Grensesnittet er LGs egenutviklede.

Programvaren i eksemplaret vi har sett på er på et veldig tidlig stadie, så vi kan ikke si så mye om hvordan telefonens hastighet er i bruk

Enkle menyer

Menysystemet er av det enkle slaget, og står i kontrast til HTCs Sense-menysystem. Her er det renskåret startskjerm og en enkle menyer. I likhet med LG P500 kan du kategorisere ikonene i hovedmenyen slik du selv ønsker, slik at du kan samle alle spill i en bolk for eksempel.

Nøyaktig hvordan programvaren vil se ut når Optimus Black kommer i salg er ikke klart, men vi registrerer at telefonen er utstyrt med forholdsvis lite forhåndsinstallert programvare. 

Musikkspilleren i telefonen er LGs egen, og har en fancy visning av musikken. Her er musikken vist som albumcovere på en "vegg" som går i en bue. En stilig detalj, som vi skal finne ut om er brukervennlig når vi får gjort en full test.

Kommer til våren

Optimus Black kommer i salg i Norge i begynnelsen av andre kvartal, noe som trolig vil si april-mai. Prisen er ikke fastsatt, men LGs André Seielstad sier til Mobili at den trolig vil koste omtrent 3500 kroner.

Blir det bra?

Det er tydelig at LG nå viser at de mener alvor med mobilsatsingen sin. De begynte forsiktig med en veldig god og billig-Android, P500 Optimus One, og kjører nå på med flere interessante modeller for den som vil ha det siste og beste.

Selv om Optimus Black ikke imponerer i forhold til maskinvareplattformen som er valg - vi har sett Snapdragon lenge nå - er det viktig for veldig mange at telefonen er tynn og har god skjerm, og at den er enkel å bruke.

Vi er faktisk ganske imponerte over spesielt skjermen her. Førsteinntrykket er at den er veldig god. Det skader heller ikke at den er hele fire tommer stor - Optimus Black føles på ingen måte som en stor telefon.

Til syvende og sist vil det være prisen som avgjør som LG klarer å skape entusiasme med Optimus Black. Om prisen ikke blir høyere enn 3500, som LG antyder, kan dette se ut som en vinner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.