MOBIL

Lyntest av HTC Legend

Vi har sett nærmere på HTCs oppfølger til suksessmodellen Hero: HTC Legend.

16. feb. 2010 - 14:13
Vis mer

Oppdatert: Vi har nå publisert den fullstendige testen av HTC Legend!

HTC har altså lansert sin oppfølger til populære Hero. Legend er merkbart lik Hero i utseende. HTC har valgt å beholde formfaktoren, som egentlig er blitt godt mottatt i markedet og gir telefonen et særpreg. Når vi her refererer til formfaktor mener vi spesielt den buete nedre delen på telefonen, som, faktisk, gjør navigasjon på telefonen enklere.

Men selvfølgelig har Legend blitt forbedret i forhold til sin forgjenger. Telefonen har fått et helstøpt aluminiumskall der du har et lite bakdeksel nederst på baksiden av telefonen hvor batteri, SIM-kort og minnekort plasseres. Dette skallet gir telefonen en skikkelig god kvalitetsfølelse og sørger nok for at telefonen tåler litt mer hvis du er glad i å kaste den i bakken.

Skjerm/touch & feel

Skjermen er også blitt oppgradert i forhold til Hero. Størrelsen og oppløsningen er enda den samme, men Legend har nå fått en krystallklar AMOLED-skjerm. Forskjellen ser du tydelig på bildet til høyre (under faktaboksen). Styrekulen fra Hero er blitt erstattet med en optisk mus. Denne fungerer også som en funksjonstast på samme måte som styrekulen. Etter vårt korte møte sitter vi igjen med inntrykk av at den optiske musen fungerer svært godt.

Skjermen er berøringsfølsom og responsen i denne er meget bra.

Operativsystem

HTC Legend kjører på siste versjon av Android: 2.1 Éclair, og har siste versjon av HTCs brukergrensesnitt Sense. Du har fremdeles sju skjermer disponibel for plassering av widgets. Noe som er nytt er at ved hjelp av multitouch kan du klype to fingre sammen, på skjermen så klart, og da få frem miniatyrer av alle de sju skjermene for så å velge hvilken du vil gå til. Dette er effektivisering av multitasking, det går med andre ord betraktelig raskere å gå fra skjerm en til skjerm sju - se bilde i galleriet over. Vi kommer tilbake med en gjennom gang av Android 2.1 straks vi får fingrene i det.

Nok en suksess?

Vi likte godt Hero da denne kom og vi liker godt de forbedringene som er gjort her. Vi vet ikke når Legend er tilgjengelig i butikken eller hva den vil koste når den kommer, men er prisen riktig vil sikkert Legend være et godt produkt for HTC. Vi kommer tilbake med når og hvor mye.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.